'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ζητούν την απόδοση ευθυνών

Εν αναμονή του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που εξετάζει τις συνθήκες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με τον 23χρονο σκιέρ από την Άρτα που έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή, βρίσκεται η οικογένεια του θύματος, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Το συμβάν έχει συγκλονίσει την μικρή κοινωνία του Μετσόβου, καθώς είναι το πρώτο που συνέβη όλα τα χρόνια λειτουργίας του Χιονοδρομικού, δυστυχώς όμως, είναι δεύτερο μέσα σε διάστημα 40 ημερών, καθώς προηγήθηκε ένας αντίστοιχο περιστατικό στο Χιονοδρομικό στα Τρία – Πέντε Πηγάδια της Νάουσας.

Η οικογένεια του θύματος, σοκαρισμένη και συντετριμμένη φυσικά τελεί εν αναμονή του πορίσματος, αλλά και της ιατροδικαστικής έκθεσης, που θα ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του 23χρονου.

Αντίθετα πάντως από ότι κυκλοφόρησε τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, ότι ο 23χρονος ήταν αρχάριος και ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του να βρίσκεται στη «μπλε» πίστα, που δεν ενδείκνυται για αρχάριους, αποδεικνύεται, ότι το θύμα, γνώριζε αρκετά καλό σκι, ενώ την ίδια πίστα την είχε κατέβει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές, κατά τις επισκέψεις του στο Χιονοδρομικό τον περασμένο χειμώνα.

Η οικογένεια του 23χρονου από την Άρτα είναι αποφασισμένη να αναζητήσει την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν, επιμένοντας, ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού είναι πλημμελής και ότι γενικότερα δεν πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις.Αμφισβητεί επίσης και την νομιμότητα λειτουργίας του εν λόγω Χιονοδρομικού. 


Εκπρόσωπος της οικογένειας του 23χρονου τονίζει, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας του Χιονοδρομικού και σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως ήταν ο θανάσιμος τελικά, τραυματισμός του νεαρού σκιέρ.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, είναι το ότι από την Κυριακή, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, μέχρι και χθες, υπάρχουν αρκετές ανοιχτές επιστολές και έγγραφες αναφορές διαμαρτυρίας για τα μέτρα ασφαλείας, που υπάρχουν στο Χιονοδρομικό του Μετσόβου και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι σκιέρ που επιλέγουν να περάσουν κάποιες ώρες σε αυτό.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου