'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Δεν υπάρχει καμία κατάληξη γίνονται συζητήσεις, συζητήσεις όμως που δεν θίγουνε τους κατώτερους μισθούς οι οποίοι είναι ούτως ή άλλως συρρικνωμένοι στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αλλά πρόσθεσε: «ας μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και πολλοί μεγάλοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι πραγματικά ξεφεύγουνε της πραγματικής ιδιωτικής παραγωγικής και δημόσιας πολύ περισσότερο φυσικά διαδικασίας και εκεί ίσως θα μπορούσε να γίνει κάποια κουβέντα».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «δεν έχει κανείς εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με τους γνωστούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδος να φοβηθεί τίποτα». Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να έρθει νέος νόμος στη Βουλή για τις εργασιακές σχέσεις, παρά την «δυσφορία» της τρόικας για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόσθηκαν οι ρυθμίσεις για  τις  συμβάσεις.

Ο κ. Πεταλωτής εξαπέλυσε όμως σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, τόσο γιατί η ευρωβουλευτής της κ. Κράτσα καταψήφισε το σχέδιο της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Ποδηματά για  επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες,  όσο και επειδή ο πρόεδρός της κ. Α. Σαμαράς άλλαξε θέση – όπως υποστήριξε - για την επιβολή συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα «απαγορεύει» τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

«Ο κ. Σαμαράς επιτέλους ας αποκτήσει και θέση από τη ΝΔ,  γιατί πριν από λίγες μέρες μας έλεγε ότι δεν είναι αντίθετος στις συνταγματικές ρυθμίσεις εφόσον αφορούν όλη την ΕΕ και δεν αφορούν μεμονωμένα την Ελλάδα και χθες το άλλαξε το τροπάριο» τόνισε.  Υποστήριξε ακόμη ότι  «η ΝΔ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας και πόσο επικίνδυνη είναι για την χώρα».

Όσον αφορά την σημερινή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Πεταλωτής  δήλωσε ότι «για πρώτη φορά σήμερα θα υπάρχει μια πρόγευση του τι θέλει να κάνει η ΕΕ για την συνολική οικονομική κρίση και ποια η πορεία της Ε.Ε συνολικότερα».  



star.gr
madata.gr

1 σχόλιο:

  1. ektos topou idi exoun gini miosis ap ta xristugena o idiotikos tomeas ipoferi eleos mas tsakisate ke den mpori ke kanenas na milisi giati tondioxnoun h doulevi 4 imero

    ΑπάντησηΔιαγραφή