'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

10.000 προσκυνητές στη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τουρκία!

87χρόνια μετά θα λειτουργήσει η ιστορική μονή τον Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα. 

Την Θεία λειτουργεία θα.... τελέσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γεωργία ο κύριος όγκος των χιλιάδων ορθοδόξων που θα κατακλύσουν τα καταλύματα της Τραπεζούντας για να δώσουν το παρόν σε μια ιστορική στιγμή.

Δωμάτια στη Σαμψούντα και την Ορντού για όσους αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να επισκεφτούν την Μονή της Παναγίας. Μέσα στο μοναστήρι, πάντως, θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε 500 διαπιστευμένους ταξιδιώτες.

Με πτήσεις τσάρτερ στην Τραπεζούντα

Με πτήση τσάρτερ από τη Θεσσαλονίκη προς την Τραπεζούντα θα αναχωρήσει ο ποντιακής καταγωγής Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και πιστούς από τις δύο περιοχές. Αλλες δύο πτήσεις τσάρτερ που θα εκτελέσουν αυθημερόν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και Αθήνα για Τραπεζούντα έχει ναυλώσει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας και βουλευτής της Ρωσικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδης. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων έχει μεριμνήσει και για τη μεταφορά περίπου 600 ανθρώπων από το Ροστόβ όπου ζει, ενώ φερόταν διατεθειμένος να ναυλώσει ακόμα και πλοίο, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβαση κι άλλων Πόντιων που ζουν στη Ρωσία στα παράλια του Εύξεινου Πόντου.

Ρίχνει τους τόνους το Οικουμενικό Πατριαρχείου μετά το “ναι” της Τουρκίας για την ιστορική Θεία Λειτουργεία.


"from Sarotiko
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://eisagagete.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου