'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ελλάδα: Η πιο ακριβή χώρα για διακοπές

Πανάκριβη είναι η Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες αλλά και τους έλληνες παραθεριστές, όπως προκύπτει από συγκριτική έρευνα τιμών που έκαναν τα Βρετανικά Ταχυδρομεία και παρουσίασε ο «Ελεύθερος Τύπος». Σε σύνολο 11 χωρών που εξετάζονται στην έρευνα, η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη, αφού μόνο η Γαλλία και η Ιταλία παρουσιάζονται συνολικά ακριβότερες.

Η έρευνα εξέτασε τις τιμές που έχουν 12 συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες  σε όλες αυτές τις χώρες: από την τιμή που έχει ο καφές, το παγωτό, το ποτήρι μπίρας ή το γεύμα για μια τετραμελή οικογένεια μέχρι την τιμή που έχει η ξαπλώστρα στην παραλία, οι πετσέτες παραλίας, η αντηλιακή κρέμα, η ενοικίαση για μια ώρα θαλασσίου ποδηλάτου ή το πλαστικό κουβαδάκι και το φτυαράκι με το οποίο παίζουν τα παιδιά στις αμουδιές.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο καφές στην Ελλάδα κοστίζει 2,7 ευρώ ενώ στην Πορτογαλία 0,8 και στην «ακριβή» Ιταλία 0,9 ευρώ. Στο 1,3 ευρώ τιμάται ο καφές στην Ισπανία και τη Μάλτα, ενώ ακόμα και η «πανάκριβη» Γαλλία τον κοστολογεί στα 2,2 ευρώ, μισό κάτω από την ελληνική τιμή.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με την μπίρα ή το κουτί αναψυκτικού. Στην Ελλάδα έχουν 2,7 και 2,2 ευρώ αντίστοιχα, τιμές σχεδόν διπλάσιες από τις περισσότερες άλλες χώρες. Σε υψηλότερη τιμή συναντά κανείς τη μπίρα μόνο σε Ιταλία, Κύπρο και (φυσικά) το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει και ευρεία κατανάλωση.

Η τιμή της αντιλιακής κρέμας στην Ελλάδα είναι στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους, ωστόσο το κόστος ξεφεύγει αισθητά στο τυπικό γεύμα μιας τετραμελούς οικογένειας. Ο λογαριασμός στην Ελλάδα φτάνει στα 65 ευρώ ενώ στην Πορτογαλία και στην Ισπανία η ίδια οικογένεια θα πληρώσει τα μισά. Μόνο Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία μας ξεπερνούν σε αυτόν τον τομέα.

Το σύνολο για όλα τα είδη που μετρήθηκαν από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία φτάνει στα 139 ευρώ στην Ελλάδα, ελάχιστα περισσότερα από την γειτονική Τουρκία που φαίνεται να ανεβάζει και αυτή τις τιμές και να χάνει το συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε έναντι της χώρας μας. Λίγο λιγότερο, στα 134 ευρώ, είναι το σύνολο για όλα αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ξεφεύγουν προς τα πάνω μόνο η Γαλλία και η Ιταλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμοληψία έγινε στις 14 Ιουλίου, μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων που λειτουργούν σε συγκεκριμένη περιοχή της κάθε χώρας (και που στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν το νησί της Κέρκυρας ενώ στην Ισπανία η Costa del Sol και στην Ιταλία το Σορρένο). Δείτε αναλυτικά στοιχεία στο γράφημα του «Ελεύθερου Τύπου» με τη σύγκριση των τιμών σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες... 

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου