'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

H Σαμπάνια σερβίρεται καλύτερα σαν τη μπύρα, λένε οι Γάλλοι !!!

Γάλλοι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει το μυστικό για να διατηρηθεί ο αφρισμός σε ένα ποτήρι σαμπάνιας : ρίξτε το σαν μια μπίρα .Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να σερβίρετε σαμπάνια είναι να τη σερβίρετε σα μια μπύρα, κρατώντας το ποτήρι σε γωνία .Αποκαλύπτει ότι το αφρώδες κρασί παραμένει bubbly περισσότερο όταν χύνεται με αυτόν τον τρόπο , αντί με το απευθείας σερβίρισμα κατευθείαν στο ποτήρι και την αναμονή να υποχωρήσει ο αφρός πριν από το συμπλήρωμα .

Ωστόσο , ο Tom Stevenson , πρόεδρος του Decanter World Wine Awards, στο πάνελ της σαμπάνιας » , είπε : « Ρίχνοντας τη Champagne σαν lager, φαίνεται ως ένας πραγματικά naff τρόπος σερβιρίσματος. Δεν θα δείτε ένα sommelier να το κάνει ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ».

« Σερβίροντας σαν τους οινοχόους, αφήνετε το CO2 να αποδράσει από το γυαλί , ώστε οι φυσαλίδες δεν μπαίνουν στη μύτη σου », πρόσθεσε .

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι η σαμπάνια που σερβίρεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες διατηρεί τον αφρισμό της. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες , το διοξείδιο του άνθρακα χάνεται πιο γρήγορα .

« Ο τρόπος σερβιρίσματος της μπύρας, όταν σερβίρεις σαμπάνια έχει πολύ λιγότερο αντίκτυπο στην διάλυση του συγκεντρωμένου CO2 από τον τρόπο σερβιρίσματος σαμπάνιας, ιδίως όταν η σαμπάνια βρίσκεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (4 και 12 ° C ) . Ο τρόπος σερβιρίσματος σαμπάνιας με τον τρόπο της μπύρας (The beer-like way) είναι πολύ πιο ήπιος από ότι της σαμπάνιας λέει η μελέτη.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο Journal of Agriculturar and Food Chemistry, της οποίας ηγήθηκε ο Gerard Liger - Belair , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Reims και συγγραφέας του Uncorked: the Science of Champagne.


http://krasiagr.blogspot.com/2010/08/h.html
http://www.seleo.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://24newslines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου