'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Έρχεται επικοινωνιακή καταιγίδα για τρομοκράτηση και αποπροσανατολισμο του λαού!!

Την υλοποίηση και προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων θέτει ως «βασική προτεραιότητα» για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, επιχειρώντας να σκεπάσει την επιθετικότητά της κάτω από τον κουρνιαχτό της συζήτησης για δήθεν «κοινωνικές πολιτικές», τις οποίες θα ανακοινώσει δήθεν ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Μετά τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, προχτές, σε αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της... κυβέρνησης να προχωρήσει τις ανατροπές «ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους», χτες, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε:
«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουμε βάλει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, τους στόχους που έχουμε βάλει στο μνημόνιο, άρα θα κληθούμε να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές περισσότερο από εδώ και πέρα». Ως κυβέρνηση, συνέχισε ο Γ. Πεταλωτής, «περνάμε σε μια δεύτερη φάση από το φθινόπωρο και μετά».
Ουσιαστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε τη νέα αντιλαϊκή επέλαση που θα ακολουθήσει με την επιβολή νέων φόρων, πρόσθετων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου, απολύσεις υπαλλήλων, άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων και παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ωστόσο, παρά την επιβολή των βάρβαρων μέτρων και τις υποσχέσεις στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας ότι μέσω της «δημοσιονομικής ανάκαμψης» θα αποτραπεί η ύφεση της οικονομίας, τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν σημαντική επιδείνωση, στο -3,5%, της ανάπτυξης για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου.
Ξεδιπλώνοντας μέρος των φιλομονοπωλιακών μέτρων της κυβέρνησης, ο Γ. Πεταλωτής προανήγγειλε απολύσεις στις ΔΕΚΟ με αιχμή τις δημόσιες μεταφορές. Αναφερόμενος στις απολύσεις συμβασιούχων στο μετρό, είπε ότι «με το να μην τις ανανεώσουμε αυτές τις συμβάσεις, προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον» και τόνισε ότι «χρειάζεται εξορθολογισμός των υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ κάθε είδους οικονομική ενίσχυση για συνταξιούχους και χαμηλόμισθους, και στον αντίποδα προανήγγειλε νέο πετσόκομμα στην παροχή στοιχειωδών επιδομάτων, κάνοντας λόγο για «εξορθολογισμό της κοινωνικής προστασίας», με την επιβολή «εισοδηματικών κριτηρίων».
Σε απόλυτη σύμπνοια με την κυβέρνηση, ο Χρ. Σταϊκούρας, τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Φλας» σημείωσε: «Σε περίοδο ύφεσης χρειάζονται συσταλτικά, περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα και αν μπορούν και τα χρέη μέσα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ταυτόχρονα όμως χρειάζονται μέτρα ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας. Αρα θεωρούμε ότι χρειάζεται συγκερασμός των δύο απόψεων».
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 13/8/2010
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://antidimos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου