'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Έρχεται φοροσαφάρι....

Έσοδα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ στους φοροφυγάδες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".
Ο Φίλιππος Σαχινίδης, δηλώνει ότι  στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν το βάρος που τους αναλογεί οι "έχοντες", και προσθέτει ότι "το 2012 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης, χάρη και στα διαρθρωτικά μέτρα που προωθούνται".
Τις αμέσως επόμενες μέρες, αναλαμβάνουν δράση νέα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, που θα λειτουργούν παράλληλα με το ΣΔΟΕ και θα διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους που θα εξειδικεύονται αν κατηγορία.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και κάτοχοι υψηλών εισοδημάτων, οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και οι ιδιοκτήτες off-shore εταιρειών.
Το νέο σώμα θα λειτουργήσει βάσει των προτάσεων της τρόικας και θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων φορολογουμένων, ώστε να εντοπίσει τους φοροφυγάδες.
Τέλος τον Σεπτέμβριο, θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται και στο εξωτερικό, καθώς έχει διαπιστωθεί φυγή καταθέσεων. Η κυβέρνηση θα επιτρέψει πάντως σε όσους το επιθυμούν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, πληρώνοντας φόρο 5%.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου