'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Παράδεισος για Κινέζους ...δισεκατομμυριούχους !!

Το κινεζικό νησί Χαϊνάν φιλοδοξεί να γίνει ο προορισμός των πιο πλούσιων της Κίνας αλλά και του κόσμου. Προσπαθεί να τους προσελκύσει με μαρίνες, γιοτ και μέγαρα.
Το μεγάλο νησί Χαϊνάν, στο νότιο άκρο της Κίνας, στα ανοικτά των βιετναμικών ακτών, είναι ένα είδος καρικατούρας της ταχύτατης ανάπτυξης της χώρας, του περίφημου οικονομικού θαύματος. Στη Σάνια, τον κύριο τουριστικό προορισμό και δεύτερη πόλη του Χαϊνάν, όπου κι αν στραφείς βλέπεις γερανούς, σκαλωσιές και πολυκατοικίες υπό ανέγερση. Κατά μήκος της θάλασσας και των παραλιών με την αστραφτερή άμμο, νέες πόλεις κατασκευάζονται η μία δίπλα στην άλλη, προοριζόμενες για τη θερινή αναψυχή των πλουσίων.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2009, το Κρατικό Συμβούλιο- η κινεζική κυβέρνηση- χαρακτήρισε το Χαϊνάν πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Ο στόχος είναι να γίνει το νησί ένας «ανταγωνιστικός διεθνής προορισμός», «να εισάγει διεθνείς προδιαγραφές» ώστε μεσοπρόθεσμα να ανταγωνιστεί τους άλλους τουριστικούς παραδείσους της Ασίας, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, την Ινδονησία. Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη στη Σάνια για να μπορέσει να παίξει στην αυλή των μεγάλων, όμως ήδη η πόλη υποδέχεται κάθε χρόνο στα 187 ξενοδοχεία της περισσότερους από 500.000 ξένους τουρίστες και περισσότερους από 6 εκατομμύρια Κινέζους.

Στα ύψη τα ακίνητα. Φέτος στη Σάνια και το Χαϊκού, τη μεγαλύτερη πόλη του Χαϊνάν, οι τιμές των ακινήτων εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Τον Φεβρουάριο, το μέσο κόστος ενός διαμερίσματος αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με το 2009, έγινε δηλαδή πενταπλάσιο του εθνικού μέσου όρου, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. «Δεν έχουμε αρκετά οικόπεδα να πουλήσουμε και οι οικοδομήσιμες εκτάσεις στις ακτές είναι περιορισμένες, έτσι οι τιμές ανεβαίνουν», λέει ο Τανγκ Σισιάν, υποδιευθυντής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Σάνια.

Ο Ουάνγκ Νταφού είναι ο τοπικός δισεκατομμυριούχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ακινήτων Χανγκζού και κατασκευαστής στη Σάνια της μαρίνας για τα γιοτ των δισεκατομμυριούχων. Σαράντα τεσσάρων χρονών, αρνείται να πει ποιος είναι ο πιο πλούσιος από τους κατοίκους του Χαϊνάν, όμως παραδέχεται πως αυτός που πληρώνει τους περισσότερους φόρους είναι αυτός.

Τα κριτήρια επιλογής. Είχε την ιδέα γι΄ αυτήν τη μαρίνα για δισεκατομμυριούχους το 2002. «Είχα αγοράσει τότε δύο γιοτ και σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε εδώ ένα μικρό λιμάνι αναψυχής. Για μένα ήταν περισσότερο ευχαρίστηση παρά μπίζνες. Πλούσιοι άνθρωποι που αγαπούν αληθινά τη θάλασσα, αυτό είναι το κριτήριο της επιλογής μου», λέει ο Ουάνγκ μιλώντας με τον ειδικό απεσταλμένο της «Λε Μοντ» σ΄ ένα από τα σαλόνια του πολυτελούς ξενοδοχείου που έφτιαξε στη Σάνια για τους πελάτες της μαρίνας του.

Τετρακόσιοι λάτρεις του γιότινγκ έχουν ήδη γίνει μέλη της μαρίνας του, η οποία λειτούργησε τον Αύγουστο του 2009. Τριακόσιοι εξ αυτών αγόρασαν ακίνητα που πωλούσε η εταιρεία του. Αυτοί μπόρεσαν να γίνουν μέλη της λέσχης της μαρίνας δωρεάν. Οι εκατό άλλοι πλήρωσαν 630.000 γιουάν (72.000 ευρώ) για να μπορούν να αγκυροβολούν εκεί τα γιοτ τους. Οι σουίτες του ξενοδοχείου που δεσπόζει στο μικρό λιμάνι, όπου αγκυροβολούν μονίμως 40 γιοτ, μεταξύ των οποίων το πολυτελές «Ρershing» του Ουάνγκ Νταφού, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ, κοστίζουν πάνω από 16.000 γιουάν (1.800 ευρώ) τη βραδιά.


Το προφιλ του πλούσιου Κινέζου

Ο μέσος κινέζος δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Ηurun Wealth Report, έναν ιστότοπο που ειδικεύεται στις μεγάλες περιουσίες, είναι 39 χρονών και διαθέτει τρία αυτοκίνητα και 44 ρολόγια πολυτελείας.

Επτά φορές στις δέκα είναι άνδρας. Του αρέσουν πολύ το κολύμπι και το γκολφ. Και μερικές φορές να πετάει: ενώ η ιδιωτική αεροπορία κατ΄ αρχάς απαγορεύεται, 200 αεριωθούμενα στην Κίνα ανήκουν σε ιδιώτες. Οι οποίοι, σύμφωνα με άρθρο της «Guangzhu Daily», οργώνουν χωρίς άδεια τον εναέριο χώρο και, όταν συλλαμβάνονται, πληρώνουν σχετικά μικρά πρόστιμα.


ΠΗΓΗ:   http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου