'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Οι σταρ άρχισαν δεύτερη δουλειά !!!

Αλλοι άπληστοι, άλλοι φύσει πολυπράγμονες κι άλλοι απλώς προνοητικοί, πολλοί είναι οι λαμπροί αστέρες του θεάματος που προσέχουν για να έχουν. Οπως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», έτσι και αυτοί «πιάνουν» δεύτερες (κάποιοι μάλιστα και τρίτες ή και τέταρτες) δουλειές προκειμένου να «εμπλουτίσουν» το παρόν αλλά και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. 

Ουδείς άλλωστε μπορεί να τους εγγυηθεί, πόσω μάλλον σε καιρούς κρίσης, ότι η τηλεοπτική τους λάμψη θα είναι παντοτινή και εσαεί προσοδοφόρα, οπότε καλό είναι να υπάρχει εκεί ήδη ως εφεδρεία έτοιμη να καλύψει το κενό ένα εστιατόριο (όπως αυτά των Ντε Νίρο και Ντε Βίτο), ένα οινοποιείο (όπως αυτό του Κόπολα) ή μια αθλητική ομάδα (όπως αυτή του Jay-Z).
Ο Ντάνι Ντε Βίτο υπογράφει στο εστιατόριό του ένα λιμοντσέλο 
παραγωγής του.
 
Ο Ντάνι Ντε Βίτο υπογράφει στο εστιατόριό του ένα λιμοντσέλο παραγωγής του.
Ντάνι Ντε Βίτο
Ιταλική σπεσιαλιτέ 10 εκατ. δολάρια


Ενας από τους διασημότερους κοντούς του Χόλιγουντ, ο καλοφαγάς Ντάνι Ντε Βίτο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χώρο της εστίασης. Συνιδιοκτήτης του φημισμένου ιταλικού εστιατορίου «Devito South Beach» στο Μαϊάμι της Φλόριντα (τα έσοδα του οποίου ανήλθαν πέρυσι σε 10 εκατ. δολ.) καθώς και της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών «Jersey Films» («Pulp Fiction», «Εριν Μπρόγκοβιτς» κ.α.), ο κωμικός ηθοποιός έχει λανσάρει στην αγορά και το δικό του λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι), το επονομαζόμενο «Danny DeVito's premium Limoncello Original».
Jay-Z
Θέλει να «σκοράρει» και με την Αρσεναλ

Ικανός τόσο στις ρίμες όσο και στις «μπίζνες», ο πολυεκατομμυριούχος ράπερ και σύζυγος της τραγουδίστριας Μπιγιονσέ έχει κατορθώσει στα 40 του χρόνια να χτίσει μια μοναδική αυτοκρατορία στον χώρο του θεάματος. Συγκεκριμένα, ο Jay-Z (κατά κόσμον Σον Κόρεϊ Κάρτερ) είναι σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρείας ενδυμάτων «Rocawear» (οι ετήσιες πωλήσεις της οποίας φέρονται να ξεπερνούν τα 700 εκατ. δολ.) και συνιδιοκτήτης της δισκογραφικής «Roc-A-Fella Records», του management «Roc Nation», της αλυσίδας μπαρ «The 40/40 Club» καθώς και της ομάδας μπάσκετ των «New Jersey Nets» ενώ μελετά το ενδεχόμενο ακόμη και μιας επένδυσης στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα «Arsenal». Προσμετρώντας όλα τα παραπάνω, το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει πως ο ράπερ κέρδισε μόνο τους τελευταίους 12 μήνες 63 εκατ. δολ.

Φράνσις Φορντ Κόπολα
O σκηνοθέτης με τα 1.000 πρόσωπα


Πολυπράγμων όσο λίγοι, ο Ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης ταινιών όπως η τριλογία «Ο Νονός» και το αντιπολεμικό δράμα «Αποκάλυψη Τώρα» έχει διακριθεί επίσης ως οινοποιός (μέσω της επιχείρησης «Francis Coppola Winery»), παραγωγός τροφίμων (ζυμαρικών, λαδιού, σαλτσών κ.ά.), εστιάτορας (προ ημερών εγκαινίασε το ιταλικό εστιατόριο «Rustic» στην Καλιφόρνια), έμπορος (ιταλικών πούρων), εκδότης (του βραβευμένου λογοτεχνικού περιοδικού «Zoetrope: All-Story») και ξενοδόχος (με πολυτελή καταλύματα σε Νέα Ορλεάνη, Ιταλία, Μαϊάμι, Μπελίζε, Γουατεμάλα και Αργεντινή υπό τη σκέπη της «Coppola Resorts»). «Η βιομηχανία του κινηματογράφου όπως την ξέραμε καταρρέει», δήλωνε χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο 71χρονος σκηνοθέτης στο «Bloomberg».

Γ. Στέφανι - Κ. Μος

Κολεξιόν χρυσάφι για τις κυρίες

Αφήνοντας στην άκρη τα μικρόφωνα και πιάνοντας... τα πατρόν, η δημοφιλής Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γκουέν Στέφανι δοκιμάζει τα τελευταία χρόνια την τύχη της στον χώρο της γυναικείας μόδας και βγαίνει κερδισμένη.
Το 2003 συνέστησε την εταιρεία ενδυμάτων, L.A.M.B, το 2005 έκανε το ντεμπούτο της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και σήμερα, έχει φτάσει στο σημείο να μετρά μεικτά ετήσια έσοδα ύψους 90 εκατ. δολ. Και επειδή ως γνωστόν «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», η 40χρονη Γκουέν δεν έμεινε στάσιμη αλλά επεκτάθηκε λανσάροντας το δικό της άρωμα, καθώς και μια δεύτερη σειρά αξεσουάρ με την επωνυμία «Harajuku Lovers».
Η 36χρονη Κέιτ Μος, μπορεί να μην είναι η πρώτη υπερμοντέλα που σχεδιάζει τη δική της σειρά ρούχων αλλά μάλλον είναι η πλέον επιτυχημένη σε αυτό. «Μαύρο πρόβατο» για τα ΜΜΕ επί σειρά ετών λόγω της εξάρτησής της από την κοκαΐνη καθώς και των επεισοδιακών της ερωτικών δεσμών, η Αγγλίδα αντεπιτέθηκε την άνοιξη του 2007 όταν λάνσαρε την πρώτη κολεξιόν της για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων «Topshop».
Στην πορεία, τα ρούχα της Μος έμελλε να εξελιχθούν σε μια «εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία πολλών εκατομμυρίων στερλινών», η οποία συνεχίζεται κανονικά (η 11η κολεξιόν μόλις ολοκληρώθηκε) και φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», να απέφερε στην Αγγλίδα μόνο πέρυσι περί τα 4,3 εκατ. δολ.

Σπάνε ταμεία
Κέρδισαν το Οσκαρ... επιχειρηματικότητας


Ο «βασιλιάς» του ΜανχάτανΓέννημα-θρέμμα Νέας Υόρκης, ο οσκαρικός «ταξιτζής» (ή «μαφιόζος» εάν προτιμάτε) έχει «ρίξει» τα τελευταία 20 χρόνια μπόλικο χρήμα στις γειτονιές του Μανχάταν όπου μεγάλωσε. Συγκεκριμένα, εν έτει 2010, ο 67χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι πλέον, μεταξύ άλλων, συνιδιοκτήτης νεοϋορκέζικων σημείων αναφοράς όπως το ιαπωνικό εστιατόριο «Nobu», το «ψητοπωλείο» «Tribeca Grill» και το ξενοδοχείο «Greenwich Hotel». Επιπλέον, σε αυτόν ανήκει και το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου της Τριμπέκα το οποίο έχει προσελκύσει, πέρα από χιλιάδες επισκέπτες, εκατομμύρια δολάρια στην ομώνυμη γειτονιά του Μανχάταν όπου λαμβάνει χώρα.
Μαζεύει εκατομμύρια για πλάκαΠρωταγωνιστής κινηματογραφικών παρωδιών όπως οι «Ξεπατινάζ» και «Τα Μπαλάκια της Οργής», ο κωμικός Γουίλ Φέρελ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον κυβερνοχώρο ιδρύοντας τον Μάρτιο του 2007 τον ιστότοπο χιουμοριστικών βιντεοπροβολών FunnyOrDie.com. Τόσο το κοινό όσο και οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο εγχείρημα, οι πρώτοι συρρέοντας κατά χιλιάδες στον εν λόγω ιστοχώρο και οι δεύτερες (Sequoia Capital, HBO) επενδύοντας σε αυτόν περί τα 18 εκατ. δολ. Με αυτά και με αυτά, το FunnyOrDie.com έχει φτάσει πλέον στο σημείο να μετρά ετήσια έσοδα ύψους «δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων».
Μία παμπ μόνο για εκλεκτούςΠιστός στη βρετανική παράδοση μπιροποσίας, ο Αγγλος σκηνοθέτης και πρώην σύζυγος της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, διαθέτει στην κατοχή του τι άλλο; Μια παραδοσιακή λονδρέζικη παμπ με την ονομασία «The Punchbowl» η οποία μάλιστα έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο στέκι πλήθους αστέρων. Την είχαν αγοράσει μαζί με τη Μαντόνα τον Μάρτιο του 2008 έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Οταν το ζεύγος τελικώς χώρισε μερικούς μήνες μετά, η παμπ έμεινε στην κατοχή του Ρίτσι. Εντός αυτής έχουν θεαθεί να πίνουν τις μπίρες τους διασημότητες όπως οι Μίκι Ρουρκ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέβιν Σπέισι, Τζουντ Λο κ.ά.
Τζιράρει 25 εκάτ. μόνο με τα καλλυντικάΠενήντα πέντε ετών πλέον, η Ιμάν, σύζυγος του τραγουδιστή Ντέιβιντ Μπόουι, μπορεί να έχει αφήσει πίσω της το μόντελινγκ (η τελευταία φορά που περπάτησε σε πασαρέλα ήταν πριν από 21 χρόνια) αλλά παραμένει στο προσκήνιο του χώρου της μόδας ως άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Εν έτει 2010, η μαύρη καλλονή βρίσκεται πίσω από τη σειρά γυναικείων ενδυμάτων «Global Chic» καθώς και από την εταιρεία καλλυντικών «Iman Cosmetics». Ενδεικτικά, με τον ετήσιο τζίρο της να ανέρχεται σε 25 εκατ. δολ., η «Iman Cosmetics» είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς στις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν οι «New York Times».
Από τη μικρή οθόνη στα μεγάλα κέρδη Τηλεοπτικά αστέρια ήδη από την κούνια (έκαναν το ντεμπούτο τους στη μικρή οθόνη σε ηλικία μόλις εννέα μηνών), οι δίδυμες Ασλεϊ και Μέρι-Κέιτ Ολσεν μπορεί να μην καταξιώθηκαν ως ηθοποιοί αλλά τα πάνε εξαιρετικά ως επιχειρηματίες. Σήμερα, σε ηλικία μόλις 24 ετών, είναι ιδιοκτήτριες της εταιρείας παραγωγής «Dualstar Entertainment Group» ενώ έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μόδας (σειρές ενδυμάτων «the Row» και «Elizabeth and James») με τη βοήθεια της αλυσίδας καταστημάτων Wal-Mart. Χαρακτηριστικά, τα έσοδα της «Dualstar Entertainment Group» αναμένεται να αγγίξουν φέτος τα 15 εκ. $.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου