'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα !!

Μια νέα μέθοδος, που παρέχει μόνιμη θεραπεία στο πρόβλημα της στύσης, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και κυρίως χωρίς παρενέργειες, εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα.

Η νέα, μη επεμβατική μέθοδος, θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα, η οποία δοκιμάστηκε πριν δύο χρόνια στο Ισραήλ, στοχεύοντας στην επαναγγείωση του πέους, ξεκίνησε και στη χώρα μας. Η μέθοδος αυτή, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Αυγούστου του έγκριτου διεθνούς περιοδικού European Urology, φαίνεται πως μπορεί να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα όλων των ανδρών, που έχουν πρόβλημα στύσης.

Στο πλαίσιο πολυκεντρικής κλινικής μελέτης, που πραγματοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία και Ελλάδα), η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στο Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ, από ερευνητική ομάδα της οποίας ηγείται ο καθηγητής ουρολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Χατζηχρήστου. «Με τη χρήση των κρουστικών κυμάτων γίνεται εφικτή, ουσιαστικά για πρώτη φορά, η θεραπεία μιας πάθησης, που αφορά σε χιλιάδες άνδρες και στη χώρα μας. 


Πρόκειται για μια μέθοδο που είναι εντελώς ανώδυνη, η οποία δεν απαιτεί αναισθησία ή άλλου είδους ταλαιπωρία του άνδρα, και εδώ και δύο χρόνια που εφαρμόζεται, δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες από την εφαρμογή της. Στις περιπτώσεις σοβαρού βαθμού αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας, που δεν ανταποκρίνονται στα γνωστά φάρμακα της στύσης, η νέα θεραπεία φαίνεται να δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της ανταπόκρισης στα φάρμακα», εξήγησε ο κ. Χατζηχρήστου. 

Με πρόβλημα το 10% των ανδρών άνω των 40 Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της μεθόδου, ο καθηγητής Χατζηχρήστου επισήμανε πως η θεραπεία γίνεται σε 12 συνεδρίες, μέσα σε χρονικό διάστημα 9 εβδομάδων. Πρόσθεσε δε ότι το θεραπευτικό αποτέλεσμα δείχνει να αντέχει στο χρόνο, αφού οι πρώτοι ασθενείς που θεραπεύτηκαν διατηρούν τη στυτική επάρκεια έως και σήμερα, δηλαδή 18 μήνες μετά το τέλος της θεραπείας τους. 

Είναι γνωστό ότι 1 στους 10 άνδρες πάνω από 40 ετών παρουσιάζει στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο, στις ηλικίες αυτές τα πιο συχνά αίτια είναι οργανικά. Συγκεκριμένα, στο 80% των ανδρών οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Χατζηχρήστου, «για να δημιουργηθεί στύση πρέπει να αυξηθεί η αρτηριακή παροχή αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους. Συνεπώς οι άνδρες, στους οποίους παρατηρούνται βλάβες στα αγγεία του πέους, εμφανίζουν πρόβλημα στύσης αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη φυσιολογική ροή αίματος». 

Όσοι χρησιμοποίησαν τη μέθοδο παρατήρησαν βελτίωση στη στύση τους σε ποσοστό πάνω από 50%, ενώ το 80% των ασθενών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δεν είχαν ανάγκη -μετά την εφαρμογή της μεθόδου- να χρησιμοποιούν πια φάρμακα, ώστε να πετύχουν στύση ικανή για σεξουαλική επαφή. 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://rombatv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου