'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Νέοι φόροι σε τσιγάρα, αλκοόλ...

Νέους φόρους σε τσιγάρα, αλκοόλ και καύσιμα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών για να εξασφαλίσει έσοδα που λείπουν από ΦΠΑ.  

Τρίτη και Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τα πεπραγμένα και να λάβει έγκριση για εκταμλίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.
Για νέους φόρους σε τσιγάρα, αλκοόλ και καύσιμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό που υπολείπεται από τον ΦΠΑ, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Libre Belgique.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των εσόδων, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αναμένεται η απόδοση μίας σειράς μέτρων όπως η αύξηση του ΦΠΑ από τον Ιούλιο, η φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που τέθηκαν σε ισχύ από το 2009 αλλά δεν έχουν ακόμη καταβληθεί από τους υπόχρεους.
Ωστόσο σε ερώτηση για τις απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι εν μέρει θα μπορούσαν να αποκατασταθούν από αύξηση των φόρων στα καύσιμα, το αλκοόλ και τα τσιγάρα.
Ο υπουργός Οικονομικών που θα παραστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin την Τρίτη και Τετάρτη θα κληθεί να δώσει εξετάσεις, σχετικά με την πορεία των μέτρων που προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο, προκειμένου να μπουν οι υπογραφές για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.
Οι κοινοτικοί αναμένεται να θέσουν εκ νέου τις επισημάνσεις που προβλέπει το Μνημόνιο για διαρθρωτικές αλλαγές, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ΔΕΚΟ απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και μία σειρά άλλων, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση μέτρων που θα εξασφαλίσουν άμεσα μεν, εξοικονόμηση κεφαλαίων για τη μείωση του δημόσιου χρέους -όπως τουλάχιστον εκτιμούν τρόϊκα και κυβέρνηση- μακροπρόθεσμα δε ανακοπή της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
Παρά τις ενστάσεις από παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για την αποτελεσματικότητα των συμπεφωνημένων μέτρων (η δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ ήδη αποσύρθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις στην τρόϊκα μπροστά στις αντιδράσεις) ο υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να καταθέσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για το Φθινόπωρο, έτσι ώστε η ψαλίδα του ελλείμματος να κλείσει.
Στην Αθήνα, θεωρούν δεδομένο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα εξασφαλίσει την έγκριση για την απελευθέρωση της δεύτερης δόσης από το πακέτο στήριξης, ωστόσο η πίεση αναμένεται να είναι ασφυκτική, από την πλευρά της Ε.Ε. με αλλεπάλληλες επισκέψεις των ελεγκτών (εδώ το σχετικό θέμα) και στο εσωτερικό μέτωπο με την κυβέρνηση να δίνει τη μάχη στις περιφερειακές εκλογές που εκ των πραγμάτων έχουν λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την οικονομική πολιτική και την εφαρμογή ή όχι του Μνημονίου.
Η κυβέρνηση επίσης σύμφωνα με πληροφορίες θα εξασφαλίσει και τα θετικά σχόλια του ΔΝΤ στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την Παρασκευή, το οποίο θα εγκρίνει επίσης την αποδέσμευση των κεφαλαίων (προβλέπεται η διπλή έγκριση από το Σχέδιο Στήριξης) αλλά επίσης θα επισημαίνει ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό, για το οποίο απαιτεί άμεσες και στοχευμένες κινήσεις από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου