'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τα στοιχεία έγιναν καπνός !!!

Περισσότερα ερωτήματα άφησαν αναπάντητα οι δίκες οι οποίες έγιναν, για την υπόθεση με τις πλαστές συνταγογραφήσεις, μία υπόθεση της οποίας το πλήρες βάθος δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής".

Και πώς άλλωστε να συμβεί αυτό αφού μία σειρά ενεργειών αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός βρωμερού αποστήματος. Τις παραμονές της πρώτης δίκης τα αρχεία του ΤΕΒΕ πλημμύρισαν. Παράλληλα μία πυρκαγιά κατέστρεψε τα αντίστοιχα του ΙΚΑ!
Επίσης, σε μία άκρως "περίεργη" στρατηγική τα ταμεία τα οποία ζημιώθηκαν και έπρεπε να κυνηγάνε τους υπεύθυνους γιατρούς όσο κανένας, έστειλαν στις δίκες νεαρούς δικηγόρους, όπως γράφει η "Καθημερινή", περιορίζοντας τον έλεγχο σημαντικά.
Υπάρχουν και χειρότερα όμως.
Το ΤΣΑΥ είχε φτάσει στο απίστευτο σημείο να ισχυρισθεί πως γιατρός με το όνομα Παππάς, ο βοηθός του καθηγητή Τζιγγούνη, δεν υπήρχε στις λίστες και τ αρχεία του και πως το έγγραφο το οποίο είχε παρουσιαστεί ήταν πλαστογραφημένο!
Αποτέλεσμα; Δεν καταλογίσθηκαν ευθύνες στους ελεγκτές των ταμείων ούτε και τους φαρμακοποιούς και ας ομολόγησε μία εξ αυτών.
Οι ποινές στους δύο πρωταγωνιστές
Οι δύο πρωταγωνιστές παρά τις όποιες προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τελικά να περάσουν το κατώφλι των φυλακών, όσο και αν επιχείρησαν να αναβάλουν συνεχώς τις δίκες.
Στις 19/8 το δικαστήριο το οποίο εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό τους επέβαλλε ποινές φυλάκισης 12,5 χρόνων στο Θανάση Παππά και 10,5 χρόνων στον καθηγητή της μαιευτικής κλινικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, Βασίλη Τζιγγούνη.
Εντούτοις οι υπόνοιες πως δεν έφθασαν ποτέ στο εδώλιο πλήθος άλλων υπεύθυνων είναι πολλές.
Καταρχάς ο άνθρωπος ο οποίος είχε καταγγείλει την υπόθεση στο διοικητή του ΤΕΒΕ, κρίθηκε ότι υπερέβη τις αρμοδιότητές του, διότι ζητούσε την παρέμβαση εισαγγελέα ενώ τυπικά έπρεπε να ακολουθήσει τη διαδικασία, δηλαδή να ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.
Κατά δεύτερον, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία ο κ. Καρνάρης, ο μαιυετήρας ο οποίος αποκάλυψε την όλη ιστορία, είχε "πέσει" και πάνω στο σύστημα παράνομης συνταγογράφησης, με πλήθος πλέον μαρτυριών και αποδείξεων οι οποίες δείχνουν ότι υπήρχαν 580 "συνταγές" για 90 ασφαλισμένες στον ΟΓ. Από αυτές οι 341 έπαιρναν φάρμακα για "αδένωμα υπόφυσης".
Ωστόσο, τόσο η προδιαδικασία όσο και οι δύο δίκες δεν κατόρθωσαν να διαλευκάνουν το βαθμό συμμετοχής των γιατρών στις πλαστογραφήσεις και στην λαθραία διακίνηση φαρμάκων.
Υπενθυμίζουμε για την ιστορία πως η πολύκροτη υπόθεση είχε απασχολήσει πριν οχτώ χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο καθηγητής Τζιγγούνης και ο βοηθός του Παππάς χρέωναν στα βιβλιάρια ανυποψίαστων ασθενών πανάκριβα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούσαν σε γυναίκες που ήθελαν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.    


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου