'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεναγήσεις σε... δημόσιες τουαλέτες !!!!

Για τους τουρίστες που έχουν βαρεθεί τις παραδοσιακές ξεναγήσεις, ένας τουριστικός πράκτορας στο Βερολίνο προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό: μια περιήγηση στους χώρους δημόσιας εξυπηρέτησης.!

Η ξεναγός Άννα Χάασε θέλει να ξεναγήσει τους επισκέπτες του Βερολίνου εκτός των καθιερωμένων και προτείνει την επίδειξη των περίφημων δημόσιων τουαλετών της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η ξεναγός οδηγεί τους επισκέπτες σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες, τους αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης των αποχωρητηρίων από τη βιβλική εποχή μέχρι σήμερα και επιδεικνύει τουαλέτες από τις παλαιότερες που υπάρχουν μέχρι τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά άψογα εξοπλισμένες.
Η Χάασε είχε αυτή την ιδέα όταν επισκέφθηκε από κοντά τα "WC" του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Διεθνής Ημέρα Τουριστικής Ξενάγησης το 2005, καθώς οι χώροι αυτοί ήταν "οάσεις ηρεμίας".

«Σκεφτόμουν ότι όλοι οι συνάδελφοι μου πραγματοποιούν ξεναγήσεις σε πάρκα και εκκλησίες, αλλά εγώ ήθελα να σπάσω το ταμπού και να εξηγήσω στους επισκέπτες την ιστορία της υγιείνης του Βερολίνου και τον πολιτισμό της τουαλέτας», τονίζει η Χάασε.

Στο πρόγραμμα της ξενάγησης της περιλαμβάνεται μια επίσκεψη σ' ένα συγκρότημα αποχωρητηρίων του 19ου αιώνα αλλά και στο πλήρως ανακαινισμένο λουτρό του Κάιζερ στην πλατεία Ποτσντάμερ.
Η ίδια με αυτή την πρωτοβουλία θέλει να εστιάσει την προσοχή στην έλλειψη δημόσιων τουαλετών για τουριστικά γκρουπ στο Βερολίνο.

Η Χάασε τονίζει ότι η συγκεκριμένη ξενάγηση προσελκύει το ενδιαφέρον συλλόγων και εταιριών καθώς και ατόμων που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο αντικείμενο.!

ΠΗΓΗ:    http://www.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου