'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Επικίνδυνα παιχνίδια...

Άρχισαν πάλι να αναζωπυρώνονται οι φήμες στο εξωτερικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και για πιθανή στάση πληρωμών.

Φαινομενικά ξεκίνησαν λόγω της βαριάς ύφεσης στην πραγματική οικονομία και της κατάστασης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι εκτιμήσεις έχουν βάση, όμως αποσκοπούν αλλού: Στο να κτυπήσουν το ίδιο το ευρώ και την οικονομία της ευρωζώνης την στιγμή που παλεύει να σταθεροποιήσει την ανάκαμψή της.
Η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι «έξοδος της Ελλάδας στο ευρώ και επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική» δεν είναι τυχαία. Οι ευρωπαίοι ανησυχούν ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος πιέσεων στο ευρώ μέσω της Ελλάδας ώστε να αποσταθεροποιηθούν και άλλες ευπαθείς οικονομίες. Γι αυτό και οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης για την προσπάθεια της χώρας μας όχι μόνο θα συνεχίσουν αλλά θα αυξηθούν.
Η δήλωση Τρισέ έγινε σε συνέδριο στην Ιταλία μετά την τοποθέτηση του Γερμανού οικονομολόγου, Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών, ότι υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εάν τα μέτρα λιτότητας συνεχίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαπίστωσε δε πιθανότητα κοινωνικής αναταραχής που μπορεί να φέρει ακόμα και .. εμφύλιο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ινστιτούτο, τόσο καιρό, «φώναζε» για την ανάγκη σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής στην «αμαρτωλή» Ελλάδα. Προς τι η στροφή; Οι Γερμανοί σπρώχνουν με όλα τα μέσα την πρόταση τους για ελεγχόμενη πτώχευση, με την -καινούρια τώρα- δικαιολογία ότι μια παρατεταμένη πολιτική λιτότητας (την οποία μας επέβαλαν) θα διαλύσει την Ελλάδα.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση γρήγορα να απεμπλακεί από την μικροπολιτική της ΔΕΘ και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να αρχίσει να οχυρώνει την χώρα από τέτοια παιχνίδια. Λάθη έγιναν πολλά, εάν δεν προσέξουμε τώρα θα γίνουν περισσότερα και πιο επικίνδυνα.

ΠΗΓΗ:   http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου