'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Έμειναν ατιμώρητοι..!!!

Στα μαλακά είχαν πέσει δύο επίορκοι εφοριακοί, οι οποίοι προσδιόριζαν αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε τιμές χαμηλότερες από τις πραγματικές, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να χάνει χρήματα. Την ακύρωση των αποφάσεων που τους έβγαζαν λάδι ζήτησε από το ΣτΕ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Αιτήσεις ακύρωσης αποφάσεων που έριχναν επίορκους υπαλλήλους στα μαλακά, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Πρόκειται για έναν εφοριακό στην Λαμία, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος και απαλλάχθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών και για μια υπάλληλο επίσης της εφορίας, που για τις ίδιες κατηγορίες της επιβλήθηκε η... σκληρή ποινή της στέρησης δικαιώματος προς προαγωγή.
Σύμφωνα με τις πειθαρχικές αποφάσεις οι ενέργειες των εν λόγω δύο εφοριακών υπαλλήλων δεν ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.
Όμως, όπως αναφέρει ο Λέανδρος Ρακιντζής από τις σχετικές εκθέσεις προκύπτει με σαφήνεια το ύψος της ζημιάς του δημοσίου.
Μάλιστα σε βάρος του εφοριακού υπαλλήλου έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη και έχει παραπεμφθεί η υπόθεση προς εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λαμίας, κάτι που για κάποιο περίεργο λόγο το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσδιόριζαν τις αξίες ακινήτων σε χαμηλότερες τιμές από τις πραγματικές και έκλειναν τις υποθέσεις ως ειλικρινείς, με αποτέλεσμα να ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο.
Μάλιστα σε μια περίπτωση πραγματοποιήθηκε και επιστροφή φόρου (!), ενώ αν ακολουθούσαν την προβλεπόμενη διαδικασία ο φόρος θα ήταν πολλαπλάσιος από αυτόν που καταβλήθηκε.
Η εφοριακός όπως αναφέρεται στην αίτηση, προέβη σε μη σύννομες πράξεις προκειμένου να προσπορίσει σε τρίτους παράνομο όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου