'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν η Μύκονος πλήρωσε ΦΠΑ

Όταν η Μύκονος αποφάσισε να πληρώσει ΦΠΑ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% το καλοκαίρι. 

 Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία μόνον τον Αύγουστο η αύξηση της είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ έφθασε το 10,8%, ωστόσο τονίζουν ότι η υστέρηση στα έσοδα παραμένει και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας.
Το πλέον ενδιαφέρον στην αύξηση της είσπραξης του ΦΠΑ είναι ότι οφείλεται -σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών- στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις κυρίως στις Κυκλάδες αποφάσισαν να αποδώσουν το ΦΠΑ που εισπράττουν.
Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Στη Σαντορίνη η αύξηση των εδόδων από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο ήταν 65,96%, στην Κάλυμνο 35,44 % , στη Μήλο 37,8%, στη Μύκονο 26,6%, στη Νάξο 42,76%, στην Πάρο 24,6%, στην Τήνο 25%, στους Παξούς 51,89% (!) και στη Λευκάδα 47,2%.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν το γεγονός, πως όλο το καλοκαίρι οι ελεγκτές της εφορίας και στελέχη του εισπρακτικού μηχανισμού, κυρίως της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προχώρησαν σε διασταυρώσεις στοιχείων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, εστιάζοντας στο μαύρο χρήμα από τον τουρισμό και το όργιο φοροδιαφυγής που είχε την εστία του στις Κυκλάδες.
Οι ελεγκτές όργωσαν τα νησιά όλο το καλοκαίρι, συγκεντρώνοντας στοιχεία από αποδείξεις σε χώρους μαζικής εστίασης, φορολογικές δηλώσεις επιχειρηματιών και μεγάλες τουριστικές μονάδες, επιχειρήσεις για τις οποίες υπήρχαν υπόνοιες ότι παρακρατούν συστηματικά τον ΦΠΑ.
Παράλληλα, η εντολή για παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών, με ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους επιλέξουν να προσφύγουν στο υπουργείο Οικονομικών και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους έως τον Ιανουάριο, ώθησε επιχειρήσεις να συμμορφωθούν και να υπαχθούν σε καθεστώς καταβολής δόσεων οφειλόμενων φόρων και ΦΠΑ.
Από την άλλη, μπροστά στον κίνδυνο μεγάλων προστίμων, οι επιχειρήσεις που συστηματικά παρακρατούσαν τον ΦΠΑ (μπαρ, καφέ, εστιατόρια) στις Κυκλάδες και ελέγχθηκαν από εφοριακούς μέσα στο καλοκαίρι, συμμορφώθηκαν στην έκδοση αποδείξεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των φορολογικών εσόδων για το Δημόσιο.  

http://news247.gr

2 σχόλια:

  1. Ο τίτλος της ανάρτησης άλλο υπονοεί κι άλλο διαβάζουμε από κάτω. Από τα 9 νησιά που αναφέρονται τα 6 έχουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση από την Μύκονο.
    Όλα για τις εντυπώσεις, μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζουμε να δώσατε τα συγχαρητήριά σας και στην πηγή του άρθρου! alfanea

    ΑπάντησηΔιαγραφή