'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αλλάζει το Λύκειο από τον Σεπτέμβρη του 2011 ...!!!

Λίγα υποχρεωτικά μαθήματα και πολλά επιλογής. Αλλαγές και στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών.


Οι μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2011 θα πάνε στην Α' Λυκείου θα γνωρίσουν ένα άλλο σύστημα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο παιδείας περιλαμβάνονται λίγα υποχρεωτικά μαθήματα (αρχαία και νέα ελληνικά, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, φυσική αγωγή, αγγλικά και ιστορία) ενώ θα υπάρχουν και μαθήματα επιλογής για ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, τέχνες και ξένες γλώσσες.


Τα περισσότερα μαθήματα θα υποστηρίζονται ψηφιακά ενώ αναμένεται να υπάρχουν και ώρες κατά τις οποίες ο μαθητής θα αναπτύσσει δραστηριότητες για κοινωνικά ή άλλα θέματα που θα αφορούν στο περιβάλλον.


Στις αλλαγές που προωθεί το υπ. Παιδείας εντάσσεται και ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Δεν θα βαθμολογούνται μόνο για τις γνώσεις που αποκομίζουν από κάθε μάθημα αλλά και από τις επιδόσεις τους σε ατομικές ή ομαδικές ερευνητικές εργασίες.


Πάντως, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν οι αλλαγές στα σχολεία με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό, τη στιγμή μάλιστα που η υπουργός παιδείας προανήγγειλε πως μέχρι το 2014 θα εξακολουθήσουν οι ίδιες χαμηλές πιστώσεις για την παιδεία.

http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου