'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Είναι επίσημο: αποκτούμε (ευρωπαϊκή) παρέα στο ΔΝΤ!!!!

Σε συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου προχωρά το απόγευμα η Ιρλανδία, προκειμένου να ζητήσει και τυπικά την προσφυγή της στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό μετέδωσαν λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ιρλανδικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας Μπράιαν Λένιχαν.

Η δήλωση του Μπράιαν Λένιχαν έγινε στο ραδιόφωνο RTE, χωρίς ωστόσο ο υπουργός να προσδιορίσει το ποσό, αν και είπε ότι πρόκειται για βοήθεια «δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ». Σύμφωνα πάντως με την διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το πακέτο θα είναι ύψους 100 δισ. ευρώ, δηλαδή  δέκα δισ. λιγότερα από το δικό μας πακέτο.

Τα κονδύλια θα προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος από το νεοσυσταθέν Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, στο οποίο δεν θα συμμετέχουν μόνο οι χώρες της Ευρωζώνης αλλά και η Βρετανία. Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα αποκτά πλέον παρέα ενώ βαριά πλανάται πάνω από όλη πλέον την Ευρώπη η σκιά του ΔΝΤ, άνθρωποι του οποίου ήδη βρίσκονται εδώ και δυο μέρες στο Δουβλίνο.

Οι εξελίξεις πλέον είναι καταιγιστικές, με την επίσημη δήλωση της ιρλανδικής κυβέρνησης για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης να αναμένεται εντός των επομένων ωρών, μάλλον το πρωί της Δευτέρας. Μένει να δούμε μόνο αν θα επιλέξουν οι ιρλανδοί ως φόντο κάτι αντιπροσωπευτικό για την ανακοίνωση, όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στην δική μας περίπτωση με το γραφικό λιμανάκι του Καστελόριζου...

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου