'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Διαφάνεια στο παγκάρι

Οικονομικό έλεγχο στους ιερούς ναούς σχεδιάζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αν χρειαστεί θα ζητηθεί συνδρομή ορκωτών λογιστών. Δραματική η μείωση των εσόδων λόγω κρίσης

Εντατικούς ελέγχους σε 145 ιερούς ναούς, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με στόχο να καταγραφεί η οικονομική κατάσταση με απόλυτη διαφάνεια και να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, θα ζητηθεί η βοήθεια ορκωτών λογιστών, ώστε να μάθουν οι πιστοί με κάθε λεπτομέρεια, που πάνε τα χρήματα που αφήνουν στο παγκάρι.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών κάθε ενοριακού ναού, την έχει το Πενταμελές Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Ο ταμίας αναλαμβάνει την αποπληρωμή των λογαριασμών και των γενικότερων υποχρεώσεων του ναού.

Τα έσοδα προέρχονται από το παγκάρι και από της δωρεές, ενώ τα λογιστικά βιβλία ενημερώνει λογιστής, ο οποίος αμείβεται από το ναό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τους ιερούς ναούς, των οποίων τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά.
Μάλιστα πολλοί ναοί έχουν χρέη προς την Αρχιεπισκοπή. Oι νόμιμες εισφορές των ιερών ναών προς την Αρχιεπισκοπή αγγίζουν περίπου το 1,4 εκατομμύρια ευρώ. 

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου