'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η αγορά στερείται "δώρο Χριστουγέννων" 3 δις. ευρώ

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την κίνηση στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της κάθετης πτώσης του τζίρου που απειλεί με λουκέτο αρκετά καταστήματα. 

Ο φετινός τζίρος στην αγορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι μειωμένος κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών και της αύξησης του αριθμού των ανέργων.
Με τα ετήσια έσοδα του λιανικού εμπορίου να ανέρχονται σε 52 δισεκατομμύρια ευρώ και πολλές από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, να πραγματοποιούν περίπου το 25% του τζίρου τους κατά την περίοδο των εορτών, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα η έλλειψη τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από την αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", από τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού το 2010 το Δημόσιο εξοικονομεί 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ

Αφού από αυτά έχουν ήδη παρακρατηθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα Πάσχα και καλοκαιριού, δηλαδή τα μισά, αυτόν το Δεκέμβρη δεν θα καταβληθούν σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους δώρα Χριστουγέννων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Εκτός αυτού, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη γενικότερη μείωση στις αποδοχές των μισθωτών του δημοσίου τομέα κατά 17% και του ιδιωτικού κατά 8% ως απόρροια του καλοκαιρινού πακέτου μέτρων. 


Επίσης, οι άνεργοι τον είχαν ανέλθει στα 613.108 άτομα, αύξηση κατά 107.998 άτομα εντός οκτώ μηνών (Δεκέμβριο 2009-Οκτώβριο 2010), ενώ από τον Αύγουστο έως και το τέλος του έτους αναμένεται να λήξουν χιλιάδες συμβάσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο και οι οποίες δεν πρόκειται να ανανεωθούν. 

Συνεπώς, οι ανωτέρω λόγοι συνηγορούν στο να ξοδέψουν με φειδώ το διαθέσιμο εισόδημά τους οι καταναλωτές, τηρώντας παράλληλα αμυντική στάση στα νέα μέτρα που ενδεχομένως εφαρμόσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου

http://cosmo.gr/Finance/Hellas/298194.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου