'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Φοβήθηκα τόσο που έβρεξα το παντελόνι μου"...!!!

Με αυτή τη φράση περιέγραψε ένας 9χρονος παλαιστίνιος στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, τη στιγμή που δύο ισραηλινοί στρατιώτες τον χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινη ασπίδα κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2009. 

Οι δύο αρχιλοχίες του ισραηλινού στρατού είχαν συλληφθεί και κριθεί ένοχοι στις 3 Οκτωβρίου για κατάχρηση εξουσίας που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπου τους και συμπεριφορά ασυμβίβασητη με τους κανόνες του στρατού.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η απόφαση του οποίου εκδόθηκε την Κυριακή (21/11), οι δύο στρατιώτες ανάγκασαν το 9χρονο αγόρι να ψάξει τσάντες ύποπτων παλαιστινίων που θεωρούσαν ότι έκρυβαν εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιανουάριο του 2009.

Μάλιστα, όταν δεν κατάφερε να ανοίξει μια από τις τσάντες, ο ένας στρατιώτης πυροβόλησε για να την ανοίξει, κι ενώ το 9χρονο αγόρι στεκόταν ακριβώς δίπλα.

Όταν μαθεύτηκε το γεγονός οι δύο αρχιλοχίες συνελήφθησαν και το αγόρι κατέθεσε ενόρκως στην οργάνωση Defence for Children International ότι φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, οι δύο αρχιλοχίες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και υποβιβάστηκαν σε λοχίες.  


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου