'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Ξαφνικός θάνατος" για 5.000 φορείς του Δημοσίου!!!

«Ο κόμπος, τονίζει, έφτασε στο χτένι. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον το δημόσιο. Αυτή είναι η αλήθεια».

Με αυτά τα λόγια ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς τον «ξαφνικό θάνατο για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους», όπως επιλέγει να κάνει ως τίτλο στο πρώτο του θέμα το «Βήμα της Κυριακής».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Σαχινίδης χαρακτηρίζει «υπερτροφικό και μίζερο» τον δημόσιο τομέα και υπογραμμίζει την ανάγκη περιορισμού του κράτους. «Εδώ που φτάσαμε ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα, τι θέλει. Ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και το κυριότερο δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να τον συντηρούμε». 


Επεξηγεί μάλιστα την άποψή του αυτή: «Ακόμη κι αν στο ιδανικό σενάριο επιτύχουμε το πρόγραμμα και τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2011, το έλλειμμα θα είναι στα 17 δισ. ευρώ. Το 2012 πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αν δεν περιορίσουμε το κράτος;».

Ο κ. Σαχινίδης διευκρινίζει ότι δεν μπορούν πλέον να επιβληθούν άλλοι φόροι και στρέφει τα βέλη του στις ΔΕΚΟ, σημειώνοντας πως σε κάποιες οι αμοιβές είναι «κατά 44% υψηλότερες από εκείνες στο δημόσιο τομέα και κατά 100% ψηλότερες απ' ό,τι στον ιδιωτικό τομέα». Μάλιστα επισημαίνει πως οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ έχουν φτάσει σε σημείο να επιβαρύνουν κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά 2 δισεκατομμύρια, «όσα εξοικονομήσαμε περικόπτοντας τον 13ο και 14ο μισθό». Για αυτό και καταλήγει: «Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι κατοστάρι -πήραμε τα μέτρα και τελειώσαμε φέτος- είναι μαραθώνιος»

Στο πλαίσιο αυτού του μαραθωνίου, λοιπόν, περίπου 5.000 νομικά πρόσωπα που λειτουργούν δορυφορικά του Δημοσίου θα υποστούν το σύνδρομο του «αιφνίδιου θανάτου», καθώς από το 2011 το Δημόσιο δεν θα μπορεί να εγγυηθεί στον δανεισμό τους. Και όπως θυμόμαστε να έχει διευκρινίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στον παρελθόν, μονιμότητα στο Δημόσιο υπάρχει υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι φορείς στους οποίους απασχολούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κάτι που μάλλον σημαίνει ότι η κυβέρνηση, υπό τις πιέσεις της τρόικας, μεθοδεύει τις πρώτες μαζικές απολύσεις μέσα από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών.

Χαρακτηριστικό προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το δημοσίευμα του «Έθνους», που προαναγγέλλει από το πρωτοσέλιδό του κύμα σαρωτικών αλλαγών σε νοσοκομεία, ΑΕΙ και εφορίες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη δόση του δανείου, θα υπάρξει... «Καλλικράτης παντού». Μάλιστα, επισημαίνεται ότι θα ξεκινήσουν από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη  οι συγχωνεύσεις μονάδων του ΕΣΥ, ενώ θα πέσει μεγάλο ψαλίδι σε δεκάδες Σχολές και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παράλληλα με την άρση της μονιμότητας των πανεπιστημιακών. Τονίζεται μάλιστα ότι από τα περίπου 40 ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα μείνουν τα μισά.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται εντολή του ΔΝΤ για νέο σύστημα στις εφορίες με κατάργηση δεκάδων εφοριών και τελωνείων, άμεση ίδρυση ενιαίων φορολογικών δικαστηρίων, αυστηρό ποινολόγιο αλλά και απολύσεις για τους επίορκους υπαλλήλους. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά αναμένεται να ενταχθούν στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των περικοπών, επίσης, αρχίζει άμεση περικοπή περίπου 100 επιδομάτων, ενώ διευκρινίζεται ότι ουσιαστικά μόνο τα οικογενειακά δεν θα θιγούν. Μάλιστα, επειδή έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που υπάλληλοι λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από τα επιδόματα σε σχέση με τον βασικό μισθό, διευκρινίζεται ότι εφεξής το σύνολο των επιδομάτων που λαμβάνει κάποιος στο Δημόσιο δεν θα ξεπερνά το 20% του βασικού μισθού.


Επιπλέον, θα καταργηθούν επιδόματα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως κάποια... έγκαιρης προσέλευσης που παρατηρούνται σε ορισμένες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, λες και δεν είναι υποχρέωση των υπαλλήλων η έγκαιρη προσέλευσή τους και πρέπει να επιβραβεύονται με περισσότερα χρήματα όποτε συμβαίνει αυτό.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό των καταιγιστικών εξελίξεων στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, μεγάλη αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση της υπουργού Λούκας Κατσέλη, που με άρθρο της στο «Βήμα» εξαπολύει επίθεση κατά της τρόικας για το γεγονός ότι ζητάει στον ιδιωτικό τομέα την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές. «Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. 


Οπως έχει αποδειχθεί συχνά, η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία», σχολιάζει η κα Κατσέλη, μια άποψη που βρίσκει σύμφωνα αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά ήδη προκαλεί  πονοκέφαλο στην κυβέρνηση...

star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου