'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Επιμένουν ... πυρηνικά..!!

Τουλάχιστον 2000 συσκευές φυγοκέντρισης έχει στη διάθεσή της η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα είδε Αμερικανός πυρηνικός επιστήμονες, που επισκέφθηκε τη χώρα..



Πυρηνικός επιστήμονας από τις ΗΠΑ είδε εκατοντάδες συσκευές φυγοκέντρισης σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανώτατες πηγές.

Ενισχύονται έτσι οι φήμες, ότι η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει ένα πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου που μπορεί να της δώσει έναν δεύτερο τρόπο να εξασφαλίσει σχάσιμο υλικό για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Μια πηγή ανέφερε ότι ο ειδικός, ο Ζίγκφριντ Χέκερ, του πανεπιστημίου Στάνφορντ, πληροφορήθηκε από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους ότι η χώρα διαθέτει 2.000 συσκευές φυγοκέντρισης που λειτουργούν, ωστόσο η ομάδα από τις ΗΠΑ που επισκέφθηκε τη χώρα δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τον ισχυρισμό.

"Αλλά ασφαλώς έμοιαζε να είναι μια εγκατάσταση που λειτουργούσε", είπε η πηγή αυτή, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της.

Η Βόρεια Κορέα έχει κάνει σαφές ότι θέλει να επιστρέψει στις αποτελματωμένες εξαμερείς διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, αλλά Σεούλ και Ουάσινγκτον απορρίπτουν τις δεσμεύσεις της ότι θα αφοπλιστεί ως ανειλικρινείς.

"Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ πήρε νέα τροπή. Και μπορούμε να επιθέσουμε ότι πήρε την τροπή που ελπίζαμε ότι δε θα έπαιρνε και προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε", είπε η ίδια πηγή.

Αν και έχει προβεί σε πυρηνικές δοκιμές, η Βόρεια Κορέα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο λειτουργικό πυρηνικό όπλο.
Ο Χέκερ φέρεται να είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, ότι έμεινε "άναυδος" από το προηγμένο επίπεδο των εγκαταστάσεων, που λειτουργούσαν από ένα "υπερσύγχρονο δωμάτιο ελέγχου".

Ο Στίβεν Μπόσγουορθ, ο ειδικός επιτετραμμένος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το Βορειοκορεατικό, αναμένεται να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα για διαβουλεύσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη ΛΔ Κορέας, ανέφερε στο μεταξύ χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τους Τάιμς, θα τονίσει πως η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει και κλιμακώνει το πυρηνικό της πρόγραμμα παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου