'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παράταση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου για την περαίωση

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου πήρε η παράταση για την περαίωση των φορολογικών εκκρεμοτήτων, καθώς η ανταπόκριση του κοινού ήταν ελάχιστη.

Η προθεσμία έληγε την Πέμπτη (18/11), ενώ μέχρι την Τετάρτη είχαν αποδεχθεί την περαίωση μόλις 170.00 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, από τους 1.400.000!

Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν εισπραχθεί μέσω τραπεζών 300 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα ποσά που καταβλήθηκαν απευθείας στις ΔΟΥ.


Πάντως, το υπουργείο στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για παράταση μετά από "αίτημα" των παραγωγικών φορέων, ενώ ζητά συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα που αναστάτωσαν τους φορολογουμένους.


"Η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική. Αποτελεί όμως την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία. Να κάνουν μια νέα αρχή, που εφεξής θα στηρίζεται σε αυστηρούς, συστηματικούς και καθαρούς κανόνες προσδιορισμού και ελέγχου των φορολογικών υποχρεώσεων", καταλήγει η ανακοίνωση. 



http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου