'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σήμα κινδύνου για 5.000 γυναίκες που έκαναν μαστογραφία

Σήμα κινδύνου για περισσότερες από 5.000 γυναίκες που μπορεί να πάσχουν από καρκίνου του μαστού και να μη το γνωρίζουν, παρά το ότι έκαναν πρόσφατα ιατρικές εξετάσεις, εξέπεμψε το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας. 

Ειδικότερα, εσωτερικός έλεγχος στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βικτώρια έδειξε ότι περίπου 5.000 γυναίκες είναι θύματα της αβλεψίας ακτινολόγων, υπάρχουν δε υποψίες ότι πολλές από αυτές πιθανόν να έχουν καρκίνο του μαστού, ο οποίος δεν έχει διαγνωσθεί.

Οι Αρχές έχουν έλθει σ' επαφή με όλες τις γυναίκες που εξετάστηκαν με τη μέθοδο της ακτινογραφίας μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή, πιθανόν, οι ακτινογραφίες 5.339 γυναικών να μην εξετάστηκαν από δύο ανεξάρτητους ακτινολόγους, όπως επιβάλλεται.

 
Η γενική διευθύντρια τoυ οργανισμού Breastscreen Victoria, Βίκι Πρίντμορ, δήλωσε: «Ανησυχώ επειδή  δεν είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι οι ακτινογραφίες όλων των γυναικών που υποβλήθηκαν σε ακτινογραφία του μαστού αυτήν την περίοδο εξετάστηκαν από δύο ακτινολόγους. Υπό κανονικές συνθήκες αυτή είναι η διαδικασία. Αν και οι δύο ακτινολόγοι συμφωνήσουν, τότε το αποτέλεσμα είναι βέβαιο. Αν, όμως, διαφωνήσουν, τότε η ακτινογραφία εξετάζεται και από τρίτο ακτινολόγο».


Η ακτινολόγος δρ. Τζένι Κόσον τονίζει ότι «υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι, όταν μια ακτινογραφία εξεταστεί από δύο ειδικούς, υπάρχει υψηλότερο ποσοστό εντόπισης καρκίνου του μαστού. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε αυτό το θέμα που προέκυψε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μην κρατάμε τις ενδιαφερόμενες σε αγωνία».

Να σημειωθεί ότι ασφαλιστικές δικλίδες για την αποφυγή επανάληψης του ίδιου λάθους έχουν μπει σε εφαρμογή από την 6η Οκτωβρίου.

zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου