'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα στις ΗΠΑ για το φάρμακο «θειοπεντάλη»

Ένας από τους συνηγόρους του Τζέφρι Λάντριγκαν, ο οποίος εκτελέστηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Αριζόνα με ένα αναισθητικό που εισήχθη από τη Βρετανία, απευθύνθηκε στην αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) ζητώντας της να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Ο Ντέιλ Μπέιτς, που υπηρετεί στο γραφείο των δημόσιων συνηγόρων για τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τα μέσα να προσλάβουν δικό τους δικηγόρο, ζητά στην επιστολή του να διεξαχθεί έρευνα «για την εισαγωγή της αναισθητικής ουσίας «θειοπεντάλης» που δεν είχε την έγκριση της FDA για να κυκλοφορήσει στην αγορά».


«Δεν πιστεύω ότι θειοπεντάλη παρασκευασμένη στο εξωτερικό εγκρίθηκε για χρήση σε ανθρώπους στη χώρα αυτή», προσθέτει ο δικηγόρος.


Στις ΗΠΑ παρουσιάζεται έλλειψη του συγκεκριμένου αναισθητικού, που χρησιμοποιείται στις εκτελέσεις, προκειμένου ο κατάδικος να μην υποφέρει όταν του χορηγηθούν δύο άλλες, θανατηφόρες ουσίες.

Η μοναδική φαρμακευτική εταιρεία που το παρασκευάζει, η Hospira, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή του στις αρχές του 2011.

Στα τέλη Οκτωβρίου οι Πολιτείες της Καλιφόρνιας και της Αριζόνα ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τρόπο να προμηθευτούν θειοπεντάλη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν από πού προέρχεται.


Μετά από αρκετές ημέρες δικαστικής διαμάχης, κατά τη διάρκεια της οποία οι αρχές της Αριζόνας αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στη δικαιοσύνη από πού προερχόταν το αναισθητικό, το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε, με ψήφους 5 έναντι 4, την εκτέλεση του 48χρονου Λάντριγκαν.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αριζόνας δήλωσε ωστόσο στον τοπικό Τύπο ότι η θειοπεντάλη προερχόταν από τη Βρετανία.


Η FDA είχε διαβεβαιώσει τότε ότι δεν γνώριζε να είχε γίνει εισαγωγή του προϊόντος, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι απαιτείται η έγκρισή της για να γίνει χρήση ενός αναισθητικού που παρασκευάζεται σε άλλη χώρα. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου