'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Με προτεταμένα τα στήθη τους...!!!!

Οι ακτιβίστριες της Ουκρανίας, που προτάσσουν με υπερηφάνεια τα γυμνά στήθη τους δημοσίως για να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης στα δικαιώματα των γυναικών, εξελίσσονται σε μια δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή της χώρας τους.  

Κι ενώ αρχικά τις αντιμετώπιζαν ως ξετσίπωτες και γραφικές, το αποτέλεσμα που είχε η διαμαρτυρία τους κατά την επίσκεψη του Πούτιν τις κατέστησε μια υπολογίσιμη δύναμη.

Η γυναικεία οργάνωση «Femen», που έχει αποκτήσει πλέον περισσότερα από τριακόσια μέλη, παραμένει ατρόμητη και απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που έρχονται αντιμέτωπες μαζί τους σε κάθε topless διαμαρτυρία τους. «Σχεδιάζουμε περισσότερες διαδηλώσεις φέτος» παραδέχεται σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters η 26χρονη αρχηγός της οργάνωσης Αννα Χούτσολ, ενώ παράλληλα εξηγεί ότι η «Femen», η οποία αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες, σχεδιάζει την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, έτσι ώστε να συμπεριλάβει και άλλους σκοπούς στις
διαμαρτυρίες της.

Παρά το γεγονός ότι οι ουκρανικές αρχές αρχικά διασκέδαζαν με τα χαριτωμένα, πλην όμως άκακα καμώματά τους, στην πορεία άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους. Αφορμή στάθηκε η topless διαμαρτυρία των «Femen» εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα. Μάλιστα έκαναν και κάποιες άκομψες αναφορές στην προσωπική ζωή του Ρώσου πρωθυπουργού. «Η αστυνομία έχει γίνει πολύ πιο επιθετική τώρα. Τουλάχιστον όμως αυτό δείχνει ότι μας παίρνουν σοβαρά».

Η «Femen» ιδρύθηκε το 2008 από ένα γκρουπ φοιτητριών στο Κίεβο και πρωταρχικός σκοπός της ήταν να βελτιώσει τον ρόλο των γυναικών στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της Ουκρανίας. «Θέλουμε να δείξουμε ότι οι γυναίκες μας έχουν υποβιβασμένο ρόλο στην κοινωνία μας. Ο χώρος τους είναι ή στην κουζίνα ή στο κρεβάτι» εξηγεί η 22χρονη φοιτήτρια Οικονομικών Αλεξάντρα Σεβτσένκο, που παίζει συχνά πρωταγωνιστικό ρόλο στις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η «Femen» δεν είναι ένα κλασικό γυναικείο κίνημα.

Η σεξουαλική φύση των διαμαρτυριών τους άλλωστε κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν υπονομεύουν οι ίδιες τις αξίες του κινήματός τους. Εκείνες ωστόσο δεν θεωρούν ότι λειτουργούν εις βάρος του σκοπού τους. «Ξεκινήσαμε τις διαμαρτυρίες μας ντυμένες, αλλά ανακαλύψαμε ότι δεν μας έδινε κανείς σημασία. Είμαι υπέρ του να βγάζουμε τα ρούχα μας. Μ’ αυτόν τον τρόπο τραβάμε την προσοχή στις απόψεις μας» προσθέτει η Σεβτσένκο, ενώ η 20χρονη φοιτήτρια δημοσιογραφίας Ινα επισημαίνει με περηφάνια: «Το μόνο που έχουμε είναι τα κορμιά μας. Δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό»...
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
http://rc-cafe.blogspot.com/2010/11/blog-post_8192.html#ixzz15gDb2hYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου