'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ρουμπινί: Η Γαλλία δεν είναι καλύτερα από την Ελλάδα..!!!

Νέες δηλώσεις φωτιά έκανε την Παρασκευή ο  Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC, υποστήριξε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας δεν είναι σε καλύτερη θέση από αυτή των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

«Η Γαλλία, από ορισμένες ουσιώδεις πλευρές, δεν φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμπινί. Επισήμανε ακόμα ότι οι Γάλλοι «δεν έχουν κάνει τίποτα από διαρθρωτικής πλευράς, το δημοσιονομικό έλλειμμά  τους είναι αυξημένο και πολιτικά έχουν περιορισμένη δυνατότητα να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Απλώς σε σύγκριση με τους άλλους δεν έχουν φτάσει ακόμη στο ίδιο σημείο».

Σε ότι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στη Γαλλία ο κ. Ρουμπινί είπε ότι είναι η «αρχή μιας πολιτικής λιτότητας που θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους». Κρίνοντας ωστόσο την ισχυρή αντίσταση» που βρήκε αυτή η «μικρή αλλαγή» αναρωτήθηκε «τι θα γίνει όταν θα δούμε ριζικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών και εξήγησε ότι η διάσωση από την Ευρωζώνη ή το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, γιατί όπως προειδοποίησε «Κανείς δεν θα έρθει από τον Άρη ή από τη Σελήνη για να σώσει το ΔΝΤ ή την ευρωζώνη».


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου