'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Έκτακτο επίδομα λόγω κρίσης!!!

Μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και όσοι σπουδαστές έως 24 ετών παίρνουν σύνταξη των γονέων τους θα λάβουν έκτακτο επίδομα από 100 έως 300 ευρώ, λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους από τις περικοπές και το πάγωμα λόγω κρίσης. 
Δείτε τις προϋποθέσεις:

Έκτακτο επίδομα 100 έως 300 ευρώ αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση σε χαμηλοσυνταξιούχους ενόψει εορτών, ως αντιστάθμισμα στην απώλεια εισοδήματος που έφερε το πάγωμα και οι περικοπές στις συντάξεις.

Το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί με κατεπείγουσα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αφορά μόνον τους χαμηλοσυνταξιούχους που δοκιμάζονται από τα μέτρα και θα δοθεί μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, ενώ αφορά όσους έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, με εξαίρεση ανάπηρους, χήρους ή χήρες, ανήλικους που σπουδάζουν και είναι έως 24 ετών.

Επίσης με άλλη τροπολογία, ελαφρύνονται από τις περικοπές στη σύνταξη οι πάσχοντες από ολική αναπηρία, στους οποίους μάλιστα προβλέπεται να δοθεί εκτός από το επίδομα τον Ιανουάριο και το μισό του ποσού το Πάσχα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους και να έχουν ετήσιο εισόδημα 7000 ευρώ (και οικογενειακό 12.000), οπότε λαμβάνουν 300 ευρώ ενίσχυσης.

Για εκείνους που το ατομικό τους εισόδημα κυμαίνεται από 7000-8500 ευρώ (και οικογενειακό μέχρι 14500 ευρώ), καταβάλλεται ενίσχυση 200 ευρώ, ενώ για όσους έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα από 8.500-10.500 ευρώ (και οικογενειακό εισόδημα έως 16.500 ευρώ), καταβάλλονται 100 ευρώ. Η έκτακτη αυτή, οικονομική ενίσχυση, θα καταβληθεί μαζί με την σύνταξη του Ιανουαρίου.

Από τον περιορισμό του ορίου ηλικίας των 60 ετών, εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν σύνταξη λόγω αναπηρίας, όπως επίσης και οι δικαιούχοι σύνταξης εκ μεταβιβάσεως, εφόσον είναι δικαιούχοι λόγω θανάτου συζύγου, είναι ανήλικοι ή σπουδάζουν (μέχρι ηλικίας 24 ετών), ή είναι ανίκανοι για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.

Επίσης, με άλλη τροπολογία, ελαφρύνονται από τις επιβληθείσες περικοπές στο επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, συνταξιούχοι που λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα λόγω τετραπληγίας-παραπληγίας, καθώς και οι τυφλοί, των οποίων η σύνταξη προσαυξάνεται με το επίδομα απολύτου αναπηρίας.

Έτσι, η τροπολογία προβλέπει την χορήγηση ως δώρο εορτών Χριστουγέννων, ολόκληρου του ποσού του μηνιαία καταβαλλόμενου επιδόματος απόλυσης αναπηρίας, ή του εξωιδρυματικού επιδόματος, ενώ ως δώρο Πάσχα και επίδομα θερινής αδείας, χορηγείται το ήμισυ του ως άνω επιδόματος.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου