'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Aγωγή ένα εκατ. ευρώ κατέθεσε η Creta Farm!!!

Με αγωγή ύψους ένα εκατ. ευρώ απαντά η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm στα πορίσματα και τις έρευνες της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρχιπέλαγος, σχετικά με τη ρύπανση στην...
... περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου.

Η αγωγή στρέφεται εναντίον του Διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Θεόδωρου Τσιμπίδη, και του επικεφαλής του εργαστηρίου Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Λιοδάκη, για τα ευρήματα ερευνών που εντόπιζαν περιβαλλοντική ρύπανση, δίπλα στις χοιροτροφικές μονάδες της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών.

Η περιβαλλοντική οργάνωση κάνει λόγο για φίμωσή της «σε ένα εξελισσόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο διογκώνεται καθημερινά, καθώς πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις εις βάρος της Creta Farm μένουν ανεφάρμοστες και τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί στη βιομηχανία, είτε δεν εισπράττονται είτε διαγράφονται».

Κατά την έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε υπερχείλιση και εξαγωγή ακαθαρσιών μέσα από τα ασβεστολιθικά πετρώματα των βράχων, οι οποίες κατέληγαν στη θάλασσα. Παράλληλα, η αποπνικτική δυσοσμία στην περιοχή από τα λύματα των χοιροτροφικών μονάδων ενίσχυε ακόμα περισσότερο τις αρχικές υποψίες για την πηγή της ρύπανσης.

Οι δειγματοληψίες και αναλύσεις δειγμάτων νερού από πηγάδια και γεωτρήσεις, στο εργαστήριο Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του ΕΜΠ, καθώς και οι μικροβιολογικές αναλύσεις σε δείγματα θαλασσινού νερού στο εργαστήριο του Αρχιπελάγους, εμφάνισαν τιμές άνω των επιτρεπτών ορίων και φωτογράφισαν ευκρινώς την πηγή του προβλήματος.


protothema
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/creta-farm.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου