'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αφγανός μετανάστης καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς..!!

Τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς καταγγέλλει Αφγανός μετανάστης και δηλώνει ότι θα καταθέσει εναντίον τους μήνυση.


Ένας 43χρονος Αφγανός που εδώ και τρία χρόνια ζει στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ έχει προσπαθήσει επανειλημμένα δεν έχει κατορθώσει να παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία την αίτησή του για να πάρει άσυλο.


Την Τρίτη το πρωί, όπως καταγγέλλει ο 43χρονος, ένας πελάτης του καταστήματος στο οποίο εργαζόταν,τον έβρισε και στη συνέχεια έφθασε το περιπολικό. Στο ΑΤ Περιστερίου, όπου τον μετέφεραν, τον χώρισαν από το παιδί του και τον οδήγησαν σε μία αίθουσα, όπου αρχικά τέσσερις αστυνομικοί και στη συνέχεια άλλοι δύο, τον χτυπούσαν επί δύο ώρες με γκλομπ, σίδερα, κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.


Ο Αφγανός αναφέρει ότι συνήλθε όταν του έριξαν νερό στο πρόσωπο και στη συνέχεια του είπαν να πάρει το παιδί του και να φύγει.


Την επόμενη μέρα,  διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό έλεγχο και το ίδιο βράδυ του έδωσαν εξιτήριο. 

Σημάδια πάντως της κακοποίησης φέρει σε όλο του το σώμα και ειδικότερα στο πρόσωπο, αριστερό ώμο και μπράτσο, πλευρά και αριστερό μηρό.


Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία, αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. 


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου