'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οι παράνομες εκτρώσεις σκοτώνουν 70.000 γυναίκες το χρόνο!!

Η αυξημένη χρήση των αντισυλληπτικών έχει μειώσει τα ποσοστά εκτρώσεων παγκοσμίως - παρόλα αυτά, οι επισφαλείς εκτρώσεις σκοτώνουν 70.000 γυναίκες κάθε χρόνο και προκαλούν σοβαρή βλάβη ή αναπηρία σε εκατομμύρια άλλες, σύμφωνα με...
παγκόσμια έκθεση.

Παρά την ευκολότερη πρόσβαση στην έκτρωση, λόγω της χαλάρωσης των απαγορεύσεων σε πολλές χώρες, ο αριθμός των εκτρώσεων μειώθηκε από 45,5 εκατομμύρια το 1995 σε 41,6 εκατομμύρια το 2003, αναφέρει έκθεση του... αμερικανικού Ινστιτούτου Guttmacher.


Ωστόσο, η μελέτη βρήκε έναν επίμονα υψηλό αριθμό μη ασφαλών εκτρώσεων (περίπου 20 εκατομμύρια), οι οποίες πραγματοποιούνται κυρίως στις φτωχότερες χώρες από τις ίδιες τις γυναίκες, με χρήση ακατάλληλων φαρμάκων ή βοτάνων, ή από μη εκπαιδευμένους παραδοσιακούς θεραπευτές.

«Είναι σημαντικό και τραγικό το γεγονός ότι, ενώ τα συνολικά ποσοστά των εκτρώσεων μειώνονται, οι επισφαλείς εκτρώσεις δεν εμφανίζουν πτωτική τάση» δήλωσε η Sharon Camp, πρόεδρος του Ινστιτούτου Guttmacher.


«Οι νομοθετικοί περιορισμοί δεν σταματούν την πραγματοποίηση εκτρώσεων, απλά καθιστούν πιο επικίνδυνη τη διαδικασία. Πάρα πολλές γυναίκες ακρωτηριάζονται ή σκοτώνονται κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης νόμιμης πρόσβασης στην έκτρωση» δήλωσε η κ. Camp.


Φθηνότερη η αντισύλληψη

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι 40% των γυναικών ζουν σε χώρες όπου η έκτρωση απαγορεύεται αυστηρά και έκαναν έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια για βελτίωση της πρόσβασης στην αντισύλληψη, προκειμένου να προληφθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι οποίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 76 εκατομμύρια κάθε χρόνο.


Δηλώνουν επίσης ότι, στον αναπτυσσόμενο κόσμο συνολικά, η περίθαλψη υγείας για γυναίκες που υπέστησαν βλάβη από επισφαλείς εκτρώσεις εκτιμάται ότι κοστίζει 500 εκ. δολάρια.
Όπως αναφέρει ο Akinrinola Bankole, διευθυντής διεθνούς έρευνας του Ινστιτούτου, τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι «η πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης έχει καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας».


Στη Νιγηρία, για παράδειγμα, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το κόστος για την αντιμετώπιση των επιπλοκών που προκλήθηκαν από επισφαλείς εκτρώσεις ήταν περίπου 19 εκ. δολάρια, ενώ θα κόστιζε μόνο 4,8 εκ. δολάρια η παροχή αντισύλληψης σε όλες τις γυναίκες που θα την ήθελαν.


http://dinatos.blogspot.com/2010/11/70000.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου