'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Άρειος Πάγος: Απόφαση υπέρ των εργαζομένων!!!

Αποζημίωση ύψους 12.279,6 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε εργαζόμενο ασφαλιστικής εταιρίας για ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας και της διαφοράς αποδοχών που δημιουργήθηκε.

Το ανώτατο δικαστήριο υποχρέωσε, επίσης, την εταιρία να τον απασχολήσει και πάλι στη θέση που κατείχε.


Ο εργαζόμενος προσελήφθη το 1989 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Με τα χρόνια πέρασε από διάφορες θέσεις ευθύνης (διευθύνων σύμβουλος, υποδιευθυντής, προϊστάμενος, αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος, κ.λπ.).


Το 2006, όμως, τοποθετείται ως υπάλληλος και παράλληλα διακόπτεται η χορήγηση των ωφελημάτων που απολάμβανε λόγω των θέσεων που κατείχε, όπως είναι το επίδομα εξόδων περιποίησης πελατείας 250 ευρώ και το επίδομα διοικητικών καθηκόντων 625 ευρώ.


Όπως αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση, στον εργαζόμενο του ανατέθηκαν καθήκοντα υποδεέστερης θέσης, μεταβάλλοντας έτσι το εργασιακό καθεστώς που είχε από το 1989, με αποτέλεσμα αυτό να συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως, κάτι που επέφερε στον εργαζόμενο ηθική μείωση και μισθολογική μεταβολή, αφού του περικόπηκαν τα επιδόματα.


zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου