'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Λουκέτο σε δύο εταιρίες του δημοσίου και έπεται συνέχεια ..!!

Γκάζι πατά η κυβέρνηση στη μείωση του δημόσιου τομέα. Διυπουργική υπό το Θεόδωρο Πάγκαλο που συνεδρίασε τη Δευτέρα αποφάσισε την κατάργηση της "ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ" και "ΟΠΕΠ ΑΕ" και την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων.

Η εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ, συστάθηκε το 2009 και - σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση - χρησίμευσε ως όχημα για ευρείας έκτασης σπατάλη αλλά και πληθώρα παράνομων προσλήψεων.


Ειδικότερα την 26η Αυγούστου 2009 συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται σε 20, περίπου, ευρώ, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 450.000€.


Η εταιρία “ΟΠΕΠ Α.Ε.”, σύμφωνα με την ανακοίνωση προσέλαβε μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2009, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000€ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000€ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009.


Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000, ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Η κατάργηση του ΟΠΕΠ ΑΕ έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του διοικητικού της συμβουλίου.


Όσον αφορά το στόχο ελαχιστοποίηση του κράτους, αποφασίστηκε επιτάχυνση στην αναδιοργάνωση των υπουργείων και των υπηρεσιών τους στην κατεύθυνση της μείωσης του συνολικού αριθμού των υφισταμένων υπηρεσιών


Συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου (συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση του αντίστοιχου Ενιαίου Μητρώου Φορέων καθώς έως σήμερα το ελληνικό κράτος δεν διέθετε τέτοιο εργαλείο)


Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοποίηση της απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων. Στόχος είναι ένας “Καλλικράτης του Κράτους”,σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.


Για να επιτευχθεί ο αναγκαίος συντονισμός των επιμέρους δράσεων συγκροτείται Ομάδα Δράσης με τη συμμετοχή του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και Επενδύσεων και του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.     


nooz.gr
http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου