'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Διαρροές για βαρύ κλίμα τρόϊκας

Διαρροές από το ΔΝΤ κάνουν λόγο για ενόχληση από τις αντιδράσεις στην απαίτηση της τρόϊκας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με την απειλή για αναστολή εκταμίευσης της δόσης του Μαρτίου.

Κλίμα δυσαρέσκειας μεταφέρεται από διαρροές  από την έδρα του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη αλλά και από τις Βρυξέλλες με αφορμή τις αντιδράσεις από πολλά στελέχη της κυβέρνησης -κυρίως όμως τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη- για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, έναντι των συλλογικών, που ζητά επίμονα το ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΜΕΓΚΑ, αναφέρουν ότι η δόση του Μαρτίου είναι υπό διαπραγμάτευση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για αναστολή της εκταμίευσης, εάν δεν ευθυγραμμιστούν όλα τα κυβερνητικά στελέχη με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και το αναθεωρημένο Μνημόνιο και ότι αυτό προβλέπει.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο κλίμα πιέσεων υπήρχε και για τη δόση της 17ης Δεκεμβρίου, ωστόσο πλέον διαβεβαιώνεται ότι η εκταμίευση του μεριδίου που αναλογεί στο ΔΝΤ θα γίνει κανονικά.

Πάντως, οι θέσεις της υπουργού Εργασίας Λ.Κατσέλη τις οποίες δημοσιοποίησε με άρθρο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής φαίνεται πως προκάλεσαν και τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς συνέπεσαν με τη δεύτερη μέρα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόϊκας, η συνέντευξη τύπου της οποίας αναβάλλεται από τη Δευτέρα, πιθανόν για την Τρίτη.

Αντικείμενο των πολύωρων συσκέψεων αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και η ταχεία προώθησή τους.

Οι αξιωματούχοι της τρόικας θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, σε συνέντευξη Τύπου.
Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, το  μέρος του δανείου που αναλογεί στην Ε.Ε. αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιανουάριο 2011.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου