'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Γραφείο καταγγελιών....!!!!

Σε ανοικτή διαβούλευση τέθηκε το προσχέδιο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη σύσταση γραφείου, που θα διερευνά καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Οι αρμοδιότητες και ο τρόπος λειτουργίας.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα opengov.gr το προσχέδιο του λεγόμενου "πολυνομοσχεδίου" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

Όπως προκύπτει από τα επιμέρους άρθρα, το εν λόγω γραφείο θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό και θα έχει ως αποστολή την καταγραφή και διερεύνηση καταγγελιών για πράξεις του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού σώματος.

Οι καταγγελίες αφορούν βασανιστήρια, προσβολές κατά της ζωής, παράνομη χρήση όπλου και κάθε άλλη προσβολή της προσωπικότητας.

Το γραφείο θα απαρτίζεται από ένας επίτιμο Αρεοπαγίτη ως Πρόεδρο, εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ένας επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Το γραφείου θα ερευνά ακόμα υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε βάρος της Ελλάδας. 

Επίσης, θα μπορεί να αποφασίζει την εκ νέου διερεύνηση μιας υπόθεσης σε περίπτωση που  διαπιστώνονται κενά ή ελλείψεις στη διαδικασία, αποκαλύπτονται νέα, άγνωστα στοιχεία ή διαπιστώνεται  ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αξιολογήθηκαν αποτελεσματικά.

Με βάσει τις προβλέψεις  του σχεδίου Νόμου, τα πειθαρχικά όργανα των τριών σωμάτων Ασφαλείας θα υποχρεούνται να εξετάζουν  κατά προτεραιότητα κάθε πειθαρχική υπόθεση. 
Και αυτό προκειμένου, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, να εξασφαλίζεται η ταχεία και αποτελεσματική διερεύνηση των καταγγελιών και να μην δημιουργούνται υπόνοιες για συγκάλυψή τους στα πλαίσια τη κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου