'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Καλύτερα συχνά και από λίγο...!!!

Καλύτερα συχνά και από λίγο...

Τα άτομα που συνηθίζουν να μην καταναλώνουν τακτικά οινοπνευματώδη αλλά όταν αποφασίσουν να πιουν του... δίνουν και καταλαβαίνει, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου ή θανάτου εξαιτίας καρδιοπάθειας σε σύγκριση με όσους πίνουν τακτικά αλλά με μέτρο.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από νέα 10ετή μελέτη στην οποία συγκρίθηκαν
.
10.000 πότες από το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και τη Γαλλία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Βritish Μedical Journal» η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μία ή δύο φορές την εβδομάδα αποτελεί χειρότερη τακτική για την καρδιά από την καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αρμόδιους οργανισμούς οι γυναίκες δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από δύο ποτήρια κρασί την ημέρα και οι άνδρες περισσότερα από τρία-τέσσερα ποτήρια κρασί ημερησίως.

Στη μελέτη ποσοστό της τάξεως του 9% των ανδρών από το Μπέλφαστ ανήκε στην κατηγορία του... άτακτου πότη, καταναλώνοντας τουλάχιστον πέντε ποτήρια κρασί τη φορά, κυρίως το Σαββατοκύριακο. 
Σε αυτή την κατηγορία ανήκε μόλις το 0,5% των Γάλλων που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι Γάλλοι φάνηκε ότι έπιναν μικρότερες ποσότητες αλκοόλ αλλά στη συντριπτική πλειονότητά τους σε καθημερινή βάση.

Μια δεύτερη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrteriosclerosis, Τhrombosis and Vascular Βiology» αποκαλύπτει πώς η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με αυτήν όταν το αλκοόλ καταναλώνεται σε τακτική βάση αλλά χωρίς υπερβολές μπλοκάρει τα σήματα που στέλνουν ορισμένα μόρια τα οποία συνδέονται με εναπόθεση αθηρωματικής πλάκας στα αρτηριακά τοιχώματα.

Τα μόρια αυτά, που ονομάζονται πρωτεΐνες Νotch, είναι ζωτικής σημασίας για την εμβρυϊκή ανάπτυξη, αλλά παράλληλα στους ενηλίκους βοηθούν στον έλεγχο των μικροσκοπικών μυών που ρυθμίζουν τη ροή του αίματος μέσα στις αρτηρίες. 

Οταν οι πρωτεΐνες Νotch ενεργοποιηθούν εξαιτίας υψηλών επιπέδων χοληστερόλης, του καπνίσματος ή αλλαγών στη ροή του αίματος, προκαλούν πολλαπλασιασμό αυτών των μαλακών μυών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αθηρωματικής πλάκας. 

Οπως διαπίστωσαν όμως ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ όταν εξέθεσαν τους μαλακούς μυς των αρτηριών σε αλκοόλ, μπλοκαρίστηκαν τα σήματα των Νotch και έτσι δεν παρουσιάστηκε σκλήρυνση και πάχυνση των αρτηριακών τοιχωμάτων. Σύμφωνα με τους ερευνητές η καλύτερη «συνταγή» για προστασία της καρδιάς είναι η κατανάλωση ενός ή δύο το πολύ ποτών την ημέρα.

http://www.newscity1.net/2010/11/blog-post_8845.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου