'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κατεβάζουν ρολά λόγω ... ΣΔΟΕ !!!

Στο κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων, που φοροδιαφεύγουν θα προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. 

Οι παραβάσεις και οι προβλεπόμενες ποινές. Δείτε τι προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Στην αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που έχουν βρεθεί να φοροδιαφεύγουν, θα προχωρήσει το αμέσως το προσεχές διάστημα το ΣΔΟΕ.

Την απόφαση για "λουκέτο" στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο υλοποίησης και των διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου. θετικοί σε αυτή την πρακτική είναι και οι ελεγκτές της τρόικας, που θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα βασικά "όπλα" για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, θα έχουν περιθώριο πέντε ημερών για να αντικρούσουν τα ευρήματα των ελεγκτών.
Αν και θα έχουν το δικαίωμα προσφυγής εντός 30 ημερών, δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν την απόφαση για να κλείσει το κατάστημά τους.

Η επιχείρηση θα κλείνει για διάστημα μέχρι έξι μήνες, ενώ στην είσπραξη των προστίμων, που θα επιβάλλονται, θα εμπλέκεται και η εφορία η οποία θα μπλοκάρει την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας

Η απαγόρευση στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα μπορεί να είναι ακόμη και οριστική σε περίπτωση υποτροπής.

Στην απόφαση του υπουργού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι αφού κληθεί ο επιχειρηματίας να εκφράσει τις απόψεις του, η καταλογιστική πράξη κοινοποιείται με αποδεικτικό επίδοσης από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και εκτελείται εντός μηνός από την παρέλευση του χρόνου προσφυγής του επιχειρηματία.

Στο "λουκέτο" θα μπαίνουν οι σφραγίδες του ΣΔΟΕ και θα τοποθετούνται δύο κλειδαριές ασφαλείας στην κεντρική πόρτα εισόδου, καθώς και σε κάθε άλλη είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης. Το ΣΔΟΕ θα κρατά τα κλειδιά της μιας κλειδαριάς, ενώ της άλλης θα τα έχει ο επιχειρηματίας.

Παραβάσεις και ποινές

*Λουκέτο για 48 ώρες αν δεν έχουν εκδοθεί περισσότερα από 10 παραστατικά ή εάν η αξία του παραστατικού που παρανόμως δεν έχει εκδοθεί ξεπερνά τα 500 ευρώ.

*Λουκέτο για ένα μήνα σε περίπτωση που διαπιστώνονται παρατυπίες για τρεις συναλλαγές.

*Τρεις μήνες φυλάκιση και λουκέτο έως έξι μήνες για όσους εντοπίζονται με πλαστά στοιχεία, ή αν παραμποδίζεται ο έλεγχος με χρήση βίας ή απειλές.

*Έξι μήνες λουκέτο σε περιπτώσεις υποτροπής μέσα σε διάστημα 3 ετών

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση

*Αρµόδιες για την επιβολή και την εκτέλεση των διοικητικών κυρώσεων είναι οι Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του Σώµατος ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος (Σ∆ΟΕ) στη χωρική αρµοδιότητα των οποίων διαπράχθηκε η παράβαση, ενώ αρµόδια για την είσπραξη του διοικητικού προστίµου είναι η εφορία της έδρας της επιχείρησης.

*Τουλάχιστον πέντεηµέρες πριν από την έκδοση της καταλογιστικής πράξης, οι Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του Σ∆ΟΕ καλούν τους νόµιµους εκπροσώπους του νοµικού προσώπου να υποβάλουν τις απόψεις τους.

*Η καταλογιστική πράξη κοινοποιείται στο νοµικό πρόσωπο µε αποδεικτικό επίδοσης από υπάλληλο του Σ∆ΟΕ και εκτελείται εντός ενός µηνός από την παρέλευση του χρόνου προσφυγής.
*Η απόφαση για την προσωρινή ή σε περίπτωση υποτροπής οριστική απαγόρευση άσκησης της επιχειρηµατικής δραστηριότητας εκτελείται από υπαλλήλους του Σ∆ΟΕ τουλάχιστον πέντε ηµέρες µετά την κοινοποίησή της.

*Η σφράγιση της επιχείρησης ενεργείται µε τηχρήση των σφραγίδων του Σ∆ΟΕ (του ελάσµατος ή των δύο µεταλλικών πλακών) και µε την τοποθέτηση δύο κλειδαριών ασφαλείας στην κεντρική πόρτα εισόδου καθώς και σε κάθε άλλη είσοδο της επαγγελµατικής εγκατάστασης. Τα κλειδιά της µίας κλειδαριάς θα βρίσκονται στην κατοχή του Σ∆ΟΕ και της άλλης στην κατοχή του νοµικού προσώπου.

*Μετά το πέρας της διαδικασίας σφράγισης συντάσσεται πρακτικό το οποίο υπογράφεται απότους συµπράξαντες υπαλλήλους και τον εκπρόσωπο του νοµικού προσώπου, εφόσον παρευρίσκεται.

Σε περίπτωση που αυτός απουσιάζει ή αρνείται να υπογράψει, αυτό σηµειώνεται στο πρακτικό και αντίγραφό του θυροκολλείται στην είσοδο της επιχείρησης. Αντίγραφο αποστέλλεται στην αρµόδια ∆ΟΥενώ το πρωτότυπο τηρείται στην Υπηρεσία.

Η αποσφράγιση γίνεται από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που προέβησαν στη σφράγιση παρουσίαεκπροσώπου του νοµικού προσώπου και συντάσσεται σχετικό πρακτικό, το οποίο τηρείται στην υπηρεσία.

*Όταν επιβάλλεται η διοικητική κύρωση του πρόσκαιρου ή οριστικού αποκλεισµού από τις δηµόσιες παροχές ή ενισχύσεις, η απόφαση κοινοποιείται στην αρµόδια ∆ΟΥ η οποία για τους ανωτέρω λόγους δεν θα χορηγεί αποδεικτικά φορολογικής ενηµερότητας.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου