'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πανικός στη Δύση λόγω επερχόμενων αποκαλύψεων..!!!

Πανικός. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τις κινήσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Λευκού Οίκου, εν όψει της δημοσίευσης από το blog «Wikileaks» απορρήτων εγγράφων και τηλεγραφημάτων από και προς την Ουάσιγκτον, κατά την περίοδο 2006 – 2009.

Στα απόρρητα αυτά έγγραφα περιλαμβάνονται αποκαλύψεις που αφορούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά φίλιων κυβερνήσεων σε ζητήματα, όπως το Μεσανατολικό, το Ιράκ, οι σχέσεις της Τουρκίας με την Al Quaida, οι σχέσεις των Η.Π.Α. με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ευρώπης – Μόσχας, το Αφγανιστάν κ.λπ..


Επίσης, θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών διπλωματών με Ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.


Οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες ανά τον πλανήτη έσπευσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να ενημερώσουν κυβερνήσεις για το περιεχόμενο των αποκαλύψεων.

Η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τις κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ για τη διαρροή, ώστε να είναι προετοιμασμένες για τις αναμενόμενες αντιδράσεις.

Η Χίλαρι Κλίντον ενημέρωσε προσωπικά ομολόγους της στο Ισραήλ αλλά και αλλού. Επίσημα πληροφορήθηκε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, προφανώς, όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν αλλά ενδεχομένως και για θέματα σχετικά με τον ιρλανδικό IRA.


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α., Μάικλ Μιούλεν, απηύθυνε έκκληση προς το WikiLeaks να μη δημοσιοποιήσει και νέα απόρρητα έγγραφα, γιατί, όπως τόνισε, με τις διαρροές τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ανθρώπων που εργάζονται στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και των ανθρώπων που υποστηρίζουν τις Η.Π.Α. στον κόσμο.


Και εμπλοκή με την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ενημερώθηκε σχετικά από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Στα απόρρητα αυτά έγγραφα εικάζεται πώς περιλαμβάνονται τηλεγραφήματα και διπλωματικές οδηγίες που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το ζήτημα με τα Σκόπια και, όπως πιθανολογείται, και σε παρεμβάσεις της αμερικανικής πλευράς σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Αθηνών και Μόσχας, κυρίως ως προς τα ενεργειακά θέματα. Υπενθυμίζεται πώς η επίμαχη χρονική περίοδος είναι ιδίως αυτή της δεύτερης κυβέρνησης Καραμανλή 2006-2009.


Σημειώνεται ότι την εμπλοκή στις διαρροές που αναμένονται και ζητημάτων που αφορούν στην Ελλάδα καταδεικνύουν δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν επίσημα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι «φίλιες κυβερνήσεις», οι οποίες ενημερώθηκαν, δεν έχουν προβεί εισέτι σε σχόλια, προφανώς, διότι αναμένουν την επιβεβαίωση των διαρροών και κυρίως την ειδική θεματολογία τους. 


zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου