'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι Αμερικανοί το ρίχνουν στα κοσμήματα!!!!

Την ώρα που στην εγχώρια αγορά το ζητούμενο είναι να κάνουν κάποια στοιχειώδη ψώνια οι Έλληνες για τις Γιορτές, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα …διαμάντια δείχνουν παντοτινά, με τις εκτιμήσεις των ειδικών του κλάδου να παραπέμπουν σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στα κοσμηματοπωλεία.

Οι πωλήσεις στα κοσμήματα υπολογίζεται ότι θα έχουν άνοδο 6% και θα φτάσουν τα 4.39 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρείας IBIS World Inc. Πέρσι υπήρχε μια πτώση 10% περίπου.

Δύο παραδείγματα δυνατών παικτών της αγοράς είναι ο οίκος κοσμημάτων Tiffany’s που περιμένει αύξηση πωλήσεων κατά 10% μέσα στο 2010 και η εταιρεία κοσμημάτων Blue Nile Inc που υπολογίζει τα έσοδα να αυξηθούν κατά 12% αυτό το τρίμηνο.

Σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, οι πωλήσεις του τριμήνου δείχνουν ότι οι καταναλωτές δεν φοβούνται να «επενδύσουν» σε είδη πολυτελείας όπως τα κοσμήματα, ειδικά αν αυτά είναι από χρυσό και πολύτιμους λίθους. Όταν ανεβαίνει η αγορά αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι η γενικότερη οικονομία θα πάει προς το καλύτερο.

Και βάσει του τελευταίου εξαμήνου η αμερικάνικη αγορά έχει δείξει μια άνοδο που αναμένεται να ενισχυθεί τη νέα χρονιά. Η άνοδος των αμερικανικών μετοχών επίσης δημιουργεί εισόδημα και κάνει τους Αμερικανούς να ξοδέψουν περισσότερα αυτές τις γιορτές, με τους κοσμηματοπώλες να περιμένουν αυτήν την περίοδο για να κλείσουν το έτος με κέρδος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του οίκου Tiffany εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν «πανευτυχείς» για την επιτυχία της νέας τους σειράς κοσμημάτων Tiffany Keys τα οποία έρχονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη με διαμάντια, παλτίνα και χρυσό.



http://www.protothema.gr/life-style/women-only/article/?aid=95314

2 σχόλια: