'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Άνοιξε η Εγνατία στην περιοχή της Πεδινής. Δέκα μέρες μετά το πρόβλημα με το επίχωμα που έγινε....λίμνη!!!!

Νωρίς χθες το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία ο ένας κλάδος της Εγνατίας οδού στην περιοχή της Πεδινής και αναμένονταν ως αργά το βράδι το ίδιο να συμβεί και για τον άλλο κλάδο και να δοθεί έτσι τέλος στην πολυήμερη ταλαιπωρία των οδηγών.

Η Εγνατία οδός είχε κλείσει λόγω των πλημμυρών στο λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα επειδή τα νερά σκέπασαν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το οδόστρωμα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τον κόμβο Ιωαννίνων, προς την Πεδινή. Εκεί το χαμηλό επίχωμα αποδείχτηκε λανθασμένη επιλογή, αφού τα νερά που δεν είχαν διέξοδο και για άλλες αιτίες, μετέτρεψαν (η φωτογραφία από την πρώτη μέρα του προβλήματος) σε λίμνη την...

περιοχή. Σχεδόν δέκα μέρες μετά το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου στην Πεδινή, η υποχώρηση των νερών και με τα αναχώματα που κατασκεύασε η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση της Εγνατίας, άνοιξε πρώτα ο ένας κλάδος από Δωδώνη προς Γιάννινα, όπως ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή της «Εγνατία οδός Α.Ε» στην Ήπειρο, Θέμη Σιόντη. Καθαρίστηκε το οδόστρωμα από τις λάσπες και το ίδιο γίνονταν το βράδι για τον άλλο κλάδο και ήταν θέμα ωρών να ανοίξει και αυτός. Έτσι η κυκλοφορία αποκαθίσταται πλήρως και οι οδηγοί, ιδίως τα φορτηγά δεν θα βγαίνουν και θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας τους παλιούς δρόμους, στο κομμάτι Ηγουμενίτσα-Γιάννινα.

Για την ώρα αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και μακάρι να μην επαναληφθεί, μέχρι να υλοποιηθεί η προσωρινή λύση που εξετάζει η «Εγνατία οδός Α.Ε», δηλαδή την δημιουργία εισόδου και εξόδου στην περιοχή της Πεδινής και ειδικότερα κοντά στη γέφυρα που διέρχεται κοντά στον οικισμό. Η μόνιμη και ριζική λύση για να μην κλείνει ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος, θα απαιτήσει χρόνο και χρήμα, όπως είχε δηλώσει προ ημερών στα Γιάννινα ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Αυτή η λύση προβλέπει νέο επίχωμα με μεγαλύτερο ύψος στη θέση του υπάρχοντος ή κάποια παραλλαγή.

Τέλος, επί ποδός ήταν χθες από το πρωί τα συνεργεία αποχιονισμού της Εγνατίας (τον έχει αναλάβει η εταιρεία που συντηρεί τον αυτοκινητόδρομο), αφού από την έξοδο της σήραγγας Δρίσκου και προς Παναγιά υπήρχε χιονόπτωση, χωρίς όμως να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.


Νέοι Αγώνες Ηπείρου

http://epirus-ellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου