'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Καρκίνος: O χειρότερος εφιάλτης!!!!

Σ
ύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ο καρκίνος τρομάζει τους νέους περισσότερο από όσο η ανεργία, τα χρέη, το αλτσχάιμερ ή το έμφραγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «ygeia.tanea.gr». 

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από ένας στους τρεις πιστεύουν ότι ο καρκίνος είναι αναπόφευκτος και ότι δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα για να τον αποφύγουν. 

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησαν σε 2.070 εθελοντές, ηλικίας άνω των 16 ετών, επιστήμονες από τον έγκριτο βρετανικό οργανισμό Cancer Research U.K. 

Αναλυτικά, οι εθελοντές κλήθηκαν να διαλέξουν τον χειρότερο εφιάλτη τους από μία μεγάλη λίστα, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν τα χρέη, τα γηρατειά, η ανάπτυξη της νόσου αλτσχ;aiμερ, ο καρκίνος, ένα σοβαρό τροχαίο, το έμφραγμα, η απόλυση, η απώλεια του σπιτιού, το να πέσουν θύματα επίθεσης με μαχαίρι και το να βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο που πέφτει. 

Σε όλες τις ηλικίες, πιο επίφοβος απ' όλα ανεδείχθη ο καρκίνος (τον επέλεξε το 20% όλων των ερωτηθέντων) με δεύτερη τη νόσο του αλτσχάιμερ (την επέλεξε το 16% των ερωτηθέντων).
Στις ηλικίες άνω των 65 ετών, ο χειρότερος εφιάλτης είναι το αλτσχάιμερ (επιλογή του 30% των ερωτηθέντων). 

«Ο φόβος για τον καρκίνο είναι πραγματικά βαθιά ριζωμένος και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει και για να αποφύγει τον καρκίνο και για να τον νικήσει, εάν τελικά τον εκδηλώσει» δήλωσε η δρ Σάρα Χίομ, διευθύντρια Πληροφόρησης για την Υγεία του Cancer Research UK, ενώ συνέχισε «ο καρκίνος δεν είναι πια επάρατη νόσος. 

Τα ποσοστά όσων των ξεπερνούν και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους έχουν υπερδιπλασιαστεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στην καλύτερη διάγνωση, τις βελτιωμένες θεραπείες και το check up. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήρια: οι περισσότεροι συχνοί καρκίνοι είναι ιάσιμοι, εάν διαγνωστούν εγκαίρως». 

Η αποφυγή/διακοπή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή και η συστηματική άσκηση έχουν αποδειχτεί ότι μπορούν να μειώσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες αναπτύξεως της νόσου. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου