'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται τα παιδιά με δύο μπαμπάδες!!!!

Επανάσταση στη γενετική φέρνουν Αμερικανοί επιστήμονες που κατάφεραν να δημιουργήσουν απογόνους από δύο μπαμπάδες. Χρησιμοποιώντας την τεχνική των βλαστοκυττάρων πέτυχαν το θαύμα της γέννησης, μόνο που αντί για DNA αρσενικό και θηλυκό τα έμβρυα έφεραν DNA μόνο από αρσενικούς προγόνους.

Οπως λένε οι ερευνητές, αυτό μελλοντικά αναμένεται να φέρει επανάσταση, αφού είδη που απειλούνται με εξαφάνιση θα μπορούν να αναπαραχθούν, ενώ ακόμα και ζευγάρια γκέι θα μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους βιολογικό παιδί.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Μπέρινγκερ του Κέντρου Καρκίνου Αντερσον του Πανεπιστημίου του Τέξας, συνδύασαν ουσιαστικά τα χρωμοσώματα από δύο αρσενικά πειραματόζωα και παρένθετες μητέρες. Πιο συγκεκριμένα, κατάφεραν να τροποποιήσουν με τέτοιο τρόπο τα κύτταρα ενός αρσενικού εμβρύου (ΧΥ) ώστε να παραγάγουν πολυδύναμα βλαστοκύτταρα, τα οποία στην εξέλιξή τους έχασαν το χρωμόσωμα Υ. Τότε τα ενέχυσαν σε έμβρυα από θηλυκά πειραματόζωα και στη συνέχεια εμφύτευσαν αυτά σε παρένθετες μητέρες.

Οταν οι εν λόγω απόγονοι ήρθαν στον κόσμο έφεραν στο DNA τους μονάχα το αρσενικό χρωμόσωμα (Χ) του αρχικού πατέρα τους. Οι επιστήμονες άφησαν τα πειραματόζωα-χίμαιρες να μεγαλώσουν κανονικά και να ζευγαρώσουν με τη σειρά τους με φυσιολογικά αρσενικά πειραματόζωα. Οταν οι απόγονοί τους (αρσενικού και θηλυκού γένους) γεννήθηκαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έφεραν γενετικό υλικό και από τους δύο μπαμπάδες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι με μια παραλλαγή της παραπάνω τεχνικής είναι δυνατό να παραχθεί σπέρμα από ένα θηλυκό πειραματόζωο και να δημιουργηθούν βιώσιμοι αρσενικοί και θηλυκοί απόγονοι από δύο μαμάδες. Επίσης, θα ήταν δυνατό ένα αρσενικό πειραματόζωο να παράγει τόσο σπέρμα όσο και ωάρια, ώστε να αυτογονιμοποιηθεί. Δεδομένου, όμως, ότι τα παραπάνω πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, ο επικεφαλής της έρευνας διευκρίνισε ότι ανάλογα πειράματα σε ανθρώπους θα αργήσουν πολύ ακόμα να εφαρμοστούν. Οπως εξήγησε, η χειραγώγηση των ανθρώπινων πολυδύναμων βλαστοκυττάρων χρειάζεται ακόμα πολλές βελτιώσεις πριν αυτά χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς. 


espressonews.gr
madata.gr

1 σχόλιο: