'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δεν κινείται τίποτα!!!!

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίζει από σήμερα έως και την Πέμπτη το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει μειώσεις μισθών και μετατάξεις προσωπικού στο πλέγμα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έτσι, σήμερα Τρίτη δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, τα τρένα ουσιαστικά δεν θα κινηθούν, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες, που καλύπτουν σχεδόν όλο το 24ωρο.


Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μεταφέρουν τους εργαζομένους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.


Την ίδια ημέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι ταξιτζήδες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα, το Σωματείο των Ταξί αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, να μην εισπράττουν τα ταξί δώρο Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο.


Την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται και σε νέα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, για να πάνε στις δουλειές τους.


Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.


Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα εκείνη.


Ένταση στα αμαξοστάσια


Τη Δευτέρα, αξίζει να σημειωθεί, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, καθώς εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις κτιρίων και αμαξοστασίων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τον οργανωτικό τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επέρχονται με το νομοσχέδιο-«σκούπα», το οποίο την Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κατέλαβαν το απόγευμα της Δευτέρας το μέγαρο του Οργανισμού στην Οδό Καρόλου, ενώ επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος γύρω από τους δρόμους που βρίσκεται το κτίριο.


Άλλοι εργαζόμενοι «μπλόκαραν» τα τρία μεγάλα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, την Ανθούσα και το Ρουφ και δεν επέτρεπαν την έξοδο των λεωφορείων για τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Πληροφορίες ανέφεραν ότι παρόμοια εικόνα παρατηρείτο και στα αμαξοστάσια των τρόλεϊ.


Κανονικά κινούνταν τα μέσα σταθερής τροχιάς.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου