'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τι πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Δημητράκη

Στα μαλακά ρίχνει η εισαγγελική πρόταση τον Γιάννη Δημητράκη που δικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006.

Ο εισαγγελέα πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για την πράξη της ληστείας, την οποία έχει αποδεχθεί και ο ίδιος καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φρουρού την Τράπεζας.


Ωστόσο ζήτησε να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει στο πλημμέλημα της «συμμορίας» αφού μετά την πρωτόδικη αθώωσή του για έξι από τις εφτά ληστείες που ήταν αρχικά κατηγορούμενος, «εκλείπει» πλέον το στοιχείο της «διαρκούς δράσης». Για αυτή τη ληστεία ο Γιάννης Δημητράκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.


Ο εισαγγελέας, ωστόσο, προτείνει ουσιαστικά να μειωθεί η ποινή του αφού ζητεί να απαλλαγεί και για δυο ακόμα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως. Ακόμη και για τον τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού της Τράπεζας τονίζει ο εισαγγελικός λειτουργός πως δεν προκύπτει ανθρωποκτόνος πρόθεση του κατηγορουμένου αλλά μόνο η «ψυχική συνδρομή του στους δράστες». «Μπορεί να μην πυροβόλησε ο ίδιος αλλά οι δράστες έφυγαν οργανωμένα και συντεταγμένα με τρόπο που δείχνει ότι είχαν αποφασίσει από κοινού την αντίδραση τους στο ενδεχόμενο εμπόδιο», είπε.


Ο εισαγγελέας για να αιτιολογήσει την πρότασή του χαρακτήρισε «αντιφατικές και ασαφείς τις καταθέσεις των Αστυνομικών», ενώ τόνισε ότι «στο χώρο βρέθηκε μόνο μία σφαίρα, γεγονός που δεν δείχνει πως δεν έριξε ο κατηγορούμενος κατά ριπάς. Ζήτησε πάντως να μην του αναγνωριστεί κανένα από τα ελαφρυντικά που ζητεί.


Νωρίτερα στην απολογία του ο νεαρός αντιεξουσιαστής ανέφερε: «Ο σωφρονισμός μου είναι ένα πεδίο για αγώνα και σύγκρουση με την εξουσία.


Η ληστεία ήταν μια αντιπροσωπευτική λύση για τα ιδεολογικά και υπαρξιακά μου προβλήματα . Είναι η απάντηση στο ερώτημα πως πορεύεται ένας αναρχικός. Στο δίλλημα αν θα παραμείνω άβουλος θεατής ή ενεργός πολίτης αποφάσισα να συμμετάσχω. Στο τέλος θα νικήσουμε!!!! Ήμουν είμαι και θα είμαι αναρχικός. Όσο ζω και αναπνέω το ταξίδι θα συνεχίζεται».


Χαρακτήρισε μάλιστα «συντρόφους του» τους καταζητούμενους Σεϊσίδη και Τσιρώνη, όπως και τους συλληφθέντες ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Ειδική αναφορά έκανε στον Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη και τόνισε πως «στον Επαναστατικό Αγώνα ποινικοποιήθηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις σε σκηνικό αμερικανικής κοπής κατά τα πρότυπα των συλλήψεων της 17Ν» και συμπλήρωσε: «πρόκειται για ένα θάνατο που έχει δικαιολογηθεί από το καθεστώς με τη φράση "ένας "τρομοκράτης που πέθανε όταν απέφυγε την σύλληψη"».


Η δίκη διακόπηκε για τις 23 Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.


zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου