'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Νέο όπλο δοκιμάζουν οι ΗΠΑ...

Έ
να πειραματικό φουτουριστικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο που εκτοξεύει μεταλλικά βλήματα σε απόσταση 110 ναυτικών μιλίων (200 χιλιομέτρων) με 7 φορές τη ταχύτητα του ήχου δοκίμασε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιεί ρεύμα υψηλής τάσης και εκτοξεύει βλήματα από αλουμίνιο 20 κιλών. 


Η ταχύτητα που αναπτύσσουν τα βλήματα, τα βοηθά να εξουδετερώσουν το στόχο χωρίς εκρηκτική γόμωση. Το όπλο ονομάζεται «railgun» και αποτελείται από δυο ηλεκτροφόρες ράγες που τροφοδοτούνται με ρεύμα από χοντρά μαύρα καλώδια, τα οποία επιταχύνουν το αγώγιμο μεταλλικό βλήμα. 

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στη βάση του ναυτικού στη Βιρτζίνια και η πρώτη βολή απελευθέρωσε ενέργεια των 33 Megajoule(τρεις φορές μεγαλύτερη από τη δοκιμή του 2008)! 

Ο επικεφαλής των ερευνών και υποναύαρχος Νέβιν Καρ δήλωσε ότι «αυτή η επίδειξη μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να φέρουμε αυτή την προηγμένη τεχνολογία στη θάλασσα» και εξήγησε ότι η «νέα τεχνολογία θα μπορούσε κάποια μέρα να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με τα παραδοσιακά συστήματα μάχης των σκαφών επιφανείας». 

Το νέο σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα σε απόσταση 200 χιλιομέτρων, σημαντικό στοιχείο για το πολεμικό ναυτικό καθώς το πλήρωμα μπορεί να παραμένει σε απόσταση ασφαλείας. Πάντως το railgun δεν αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση πριν από το 2020. 

http://dete.gr/news.php?article_id=17155

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου