'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Κόβονται 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 έως το τέλος της τετραετίας προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο υπουργός Εσωτερικών.
 Ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει ότι δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος,  υποστηρίζει ωστόσο ότι στο τέλος της τετραετίας θα μισθοδοτούνται 125.000 λιγότεροι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι συναθροισμένοι με άλλες κατηγορίες θα φτάνουν τις 200.000.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 75.000 από το πάγωμα των προσλήψεων για φέτος και την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη για τα επόμενα έτη. Άλλες 25.000 θέσεις εξοικονομούνται  με τον Καλλικράτη, ενώ 50.000 λιγότερες θέσεις προκύπτουν από τον τερματισμό των stage.

Ο υπουργός εσωτερικών προαναγγέλλει και μειώσεις μισθών, μέσω του νέου μισθολογίου, στα υπουργεία όπου χορηγούνται σκανδαλώδη, όπως επισημαίνει, επιδόματα.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης ασκεί δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό για τα εύκολα».

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου