'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

«Πνίγηκαν» τα Ιωάννινα.....

Τρομερά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες από τις έντονες βροχοπτώσεις στα Γιάννενα. 

Οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ενώ δεκάδες δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής, έχει διακοπεί, καθώς τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα. Κλειστά και τα δύο ρεύματα προς Ιωάννινα και προς Ηγουμενίτσα. 

Η κίνηση διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας.

Σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει, επίσης, διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη. Από το πρωί, η πυροσβεστική έχει δεχθεί 120 κλήσεις για άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και επιχειρεί με 19 συνεργεία.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Πάργα, όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι.

Ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία

Σφοδρός ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Ηλεία και συγκεκριμένα το δήμο Πηνειού. Στο πέρασμα του σάρωσε στέγες και ξερίζωσε δέντρα, ενώ κινδύνεψαν κάτοικοι της περιοχής.

Γκριμίστηκε μαντρότοιχος στα Τρίκαλα

Ο αέρας και η βροχή «γκρέμισαν» το πρωί μαντρότοιχο, μήκους περίπου 20 μέτρων, προς την πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, στην πόλη των Τρικάλων.

Πρόκειται για το τμήμα του στρατοπέδου, που παραχωρήθηκε στον δήμο Τρικκαίων και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Δύο από τα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα προς την πλευρά του μαντρότοιχου, καταπλακώθηκαν και υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε στο σημείο συνεργείο του δήμου Τρικκαίων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κατάρρευση του μαντρότοιχου συνετέλεσε και η παλαιότητά του, αλλά και των τελευταίων βροχοπτώσεων και του αέρα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας, από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι και η ακτοπλοϊκή γραμμή Αγ. Μαρίνας- Νέα Στείρα. Στον Αργοσαρωνικό «δεμένα» είναι τα δελφίνια, ενώ από Σαλαμίνα για Πειραιά έχουν απαγορευτεί τα επιβατηγά δρομολόγια. 

Το πρωί πλοίο δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο. Από Κεραμωτή για Θάσο πραγματοποιούνται μόνο τα ανοιχτού τύπου πλοία.
 

http://newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου