'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Επάγγελμα ... "παρένθετη μητέρα"

Πόσο κοστίζει η μητρότητα; Στην Ινδία τη χρεώνουν μόλις 15.000 ευρώ. Στη χώρα όπου ο περισσότερος πληθυσμός ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να «νοικιάσουν» τη μήτρα τους σε ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν με φυσικό τρόπο.

Η ελπίδα στα ινδικά λέγεται «akanksha» και αυτό ακριβώς είναι το όνομα που έχει δώσει η γιατρός Νάινα Πατέλ στην κλινική της, ένα τριώροφο οικοδόμημα χωρίς περίσσιες πολυτέλειες, αλλά με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να βοηθηθούν τα ζευγάρια που δεν τα βοηθά η φύση. Στην εξωτερική ταμπέλα αναφέρεται ως «κλινική για τη στειρότητα». Ουσιαστικά, προσφέρει αυτό που σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου απαγορεύεται: παρένθετες μητέρες.

Από το 2006 που έγινε νόμιμη η τεκνοποίηση μέσω παρένθετης μητέρας στην Ινδία, δεν υπάρχει πιο ανταγωνιστική αγορά στον κόσμο. Τη στιγμή που στην Αμερική η ενοικίαση μιας μήτρας χρεώνεται περίπου 150.000 ευρώ, στην Ινδία χρεώνεται μόλις 15.000 ή ακόμα λιγότερο.

Οπως εξηγεί η γιατρός Νάινα Πατέλ, στην κλινική της παρακολουθούνται αυτή την περίοδο είκοσι έγκυες γυναίκες, όμως από τους θαλάμους της έχουν περάσει πάνω από 220. Στην αρχή ήταν δύσκολο να εντοπιστούν οι κατάλληλες λόγω έντονης δυσπιστίας, όμως πλέον κάνουν ουρά έξω από τις πόρτες της κλινικής. Οσες έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν, παρουσιάζονται με κάποια συγγενή ή φίλη τους. Επειτα από ένα πλήρες τσεκάπ που επιβεβαιώνει την καλή τους υγεία, οι επιλεγμένες αρχίζουν να συμβιώνουν μέσα στην κλινική και παραμένουν μαζί μέχρι την ημέρα του τοκετού.

Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών οι γυναίκες περνούν τον χρόνο τους παρακολουθώντας μαθήματα αγγλικών και σεμινάρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ τακτικά δέχονται και τις επισκέψεις των μελών της οικογένειάς τους. Οι περισσότερες από αυτές είναι παντρεμένες και έχουν αποκτήσει τα δικά τους παιδιά, κατανοώντας έτσι το μεγαλείο της μητρότητας. Η αμοιβή τους για την εννιάμηνη «ενοικίαση» ανέρχεται σε 6.000 ευρώ, μία ολόκληρη περιουσία για τα δεδομένα της Ινδίας. Με τα χρήματα αυτά μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι στην εξοχή και ένα κομμάτι γης για να διασφαλίσουν το μέλλον των δικών τους παιδιών.


espressonews.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου