'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Βαρύς οπλισμός - Συλλήψεις και προσαγωγές

Επτά άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», ανακρίνει η αστυνομία.

Τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη και τα υπόλοιπα πέντε στην περιοχή των Εξαρχείων.


Τα ευρήματα


Στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:


  • 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
  • 7 πιστόλια (Γκλόκ, Σεζέ, Μπαϊκάλ)
  • 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
  • 4 χειροβομβίδες
  • 3 Καλάσνικοφ
  • 1 σιγαστήρα
  • Φυσίγγια
  • 200 γραμμάρια TNT
Μετά από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες η ΕΛΑΣ καταλήγει, πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς και διαρροές, στο συμπέρασμα ότι μέρος της ποσότητας των όπλων αυτών ταυτίζονται με εκείνα που απεικονίστηκαν στη γνωστή προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο γκαράζ έφεραν ατομικό οπλισμό και πως ένας από αυτούς ανήκει στους επικηρυχθέντες με μεγάλο χρηματικό ποσό (600.000 ευρώ) για την υπόθεση των «Ληστών με τα μαύρα». Η επικήρυξη είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και μια ημέρα μετά σημειώθηκε η επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, την ευθυνή για την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ».


Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.


Ήδη από διαρροές έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν οτι ο αριθμός των χώρων στους οποίους έχει αποθηκευθεί οπλισμός ή αποτελούν καταφύγιο της οργάνωσης, φτάνει τους 15, σε Αθήνα και επαρχία αλλά και πως έχουν, ήδη, ερευνηθεί άλλα 12 σημεία στην Αττική.


Αφετηρία η οδός Θεμιστοκλέους


Ένα από τα σενάρια που διοχετεύονται από την αστυνομία, αναφέρει πως η χιονοστιβάδα των εξελίξεων άρχισε το πρωί του Σαββάτου με επιχείρηση-έρευνα της ΕΛΑΣ σε σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.

Από ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στο γκαράζ της οδού Καισαρείας.


Έτσι ίσως να εξηγείται το γεγονός ότι μετά την επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.


Παρακολουθούσαν το γκαράζ από το 2009


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στη zougla.gr ο χώρος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το καλοκαίρι του 2009.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν καλέσει, μάλιστα, την αστυνομία όταν είχαν αντιληφθεί την παρουσία των ατόμων που είχαν επιφορτιστεί με αυτή τη δραστηριότητα.


Οι αστυνομικοί τότε είχαν εντοπίσει τα άτομα αυτά, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν συνάδελφοί τους από άλλη υπηρεσία.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου